Connect with us

Exklusivt

William Swärd om titelförsvaret: ”Det tände en eld inom mig”

Publicerat


Nyheter

William Swärd om titelförsvaret: ”Det tände en eld inom mig”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

I helgen gick Wolf Fight Promotion (WFP) 9 av stapeln i Kalmar. I en av matcherna på huvudkortet skulle den regerande lättviktsmästaren i A-klass; William ”Laser” Swärd, göra sitt första titelförsvar. 

Det var inget enkelt motstånd som Swärd ställdes inför. Det var ingen mindre än Redlien Training Centers Benjamin Hajijan – svensk mästare i A-klass-MMA och fristilsbrottning samt en representant av det svenska MMA-landslaget. 

Herrarna drabbade samman i vad de flesta såg som galans bästa match. I tre hela ronder av krig kämpade de fram och tillbaka. Efter att ha fått en nytändning i rond två började Swärd sakta men säkert ta över och efter full tid utnämndes han som segrare via domslut. 

– Jag är första mästaren i Wolfs historia som försvarar bältet så det kändes jävligt bra. berättar Swärd för Maximum Sports systersida Frontkick.online. Det var karriärens tuffast match hittills, dels Benjamins meriter som talar först själv, tävlat i landslaget i både MMA och brottning. Svensk mästare i MMA, men jag kände ändå att jag var en mer komplett fajter än honom.

Swärd fick dock onekligen kämpa för att få med sig segern. Hajijan inledde starkt och sänkte Swärd tidigt i den första ronden. Trots en mardrömsstart på titelförsvaret lyckades Swärd vända matchen. 

– Jag blev nedslagen i i första ronden så jag fick gräva djupt för att komma tilla och då tände det en eld ’jag ska fan visa honom’. I rond två och tre kom jag tillbaka starkt. I mitten av den andra ronden så såg jag att han inte ville mer och då fick jag mer energi.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag ger fan inte upp”

I segerintervjun tonade Swärd ner hur pass skakad han var efter sänkningen. Tillsyns så verkade han hantera det galant men an avslöjar i efterhand att det var ruggigare än han erkände. 

– I efterhand var jag rätt skakad, oavsett vad jag sa i intervjun. Jag ger fan inte upp alltså, jag ger igen, han ska inte komma och tro att han kan ta mitt bälte från mig.

En sak som är säker oavsett är att det inte går att tvivla på Swärd längre. Han har besegrat en topprankad, meriterad fighter och förlängde därmed sin segersvit i WFP till fem raka vinster – fyra via TKO. 

Härnäst välkomnar Swärd nästa titelförsvar och han vill även att WFP ska debutera i hans hemstad Växjö – där han planerar att göra proffsdebut. Motståndare i både titelförsvaret eller proffsdebuten är ännu inte fastställda, men många lär vilja mäta sig med ”Laser” efter vad han åstadkom. 

De som tvivlat på Swärd kan inte längre göra det och han ville ta tillfället i akt för att tacka de som alltid trott på honom. 

– Jag vill tacka Björn på RDX, Andres på VSM, min familj och alla som stöttar mig, och sist men inte mins coach Johan Åkerberg och coach Linus på Växjö Titans.

Hittills har Växjöfightern gått från klarhet till klarhet och kan nu stoltsera med en välförtjänt respekt i MMA-Sverige. Oavsett vem som väntar som motståndare så är det få A-klasslättviktare som är lika vassa som Swärd. 

Läs mer

Vem borde William Swärd möta härnäst? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter