Connect with us

Svensk MMA

Kalmars hemmafavorit blir första fightern klar för Wolf Fight Promotion 5!

Publicerat


Nyheter

Kalmars hemmafavorit blir första fightern klar för Wolf Fight Promotion 5!

Publicerat 21, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Onnerby

Daniel begrström. Foto_ Chris Onnerby

I somras kunde Maximum Sports exklusivt meddela att Wolf Fight Promotion (WFP) 5 skulle bli den första MMA-galan att hållas i Kalmar. Nu har galans första fighter blivit annonserad: hemmafavoriten Daniel Begrström (0-2)!

Utöver det har Deldar Qaso och Mohammed Rahmini, A-klassfighters från Kalmar, också bokats för galan. 

WFP 5 äger rum den tionde december på Kalmar Sporthall. 

Läs mer

Familjefar och actionfighter

Bergström är inofficiell lagkapten för MMA-klubben Apex Kalmar. Utöver faktumet att han är en slipad grappler med brunt bälte i BJJ är han även en stolt familjefar och ett gott exempel för unga fighters på klubben. 

Sedan sina dagar i A-klass-MMA har Bergström visat sig vara orädd och mer än villig att kasta sig in i vilda slagväxlingar och omställningar. Han slog bland andra Eddie Olsson och Josef Yilmaz innan han tog klivet till proffs på WFP 2. Bergström ställdes mot Göteborgstalangen Christoffer Hillsjö och trots några bra stunder inledningsvis blev han avslutad i den första ronden.

Sist han var aktuell ställdes han mot den oberäkneliga norrmannen Henrik Lie på Zone Pro League 2. Än en gång inledde Begrström starkt men tvingades klappa till en rear naked choke i den andra ronden. 

Vem vill du se Daniel Bergström mot på WFP 5? 

ANNONS

Fler Nyheter