Connect with us

Svensk MMA

Eskilstunafightern Edward Homsi tragiskt bortgången

Publicerat


Nyheter

Eskilstunafightern Edward Homsi tragiskt bortgången

Publicerat 9 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stefan Romare

Edward Homsi. Foto: Stefan Romare

Nu har ännu ett tragiskt dödsfall drabbat MMA-Sverige. Nova MMA:s Edward Homsi, som tävlade i fjädervikt och lättvikt, gått bort. 

Enligt uppgifter till Maximum Sports beträffades Homsi bortgången den 21 oktober. Utav respekt till Homsis nära och kära har Maximum Sports valt att inte detaljera omständigheterna kring fighterns bortgång. 

Beskedet slår hårt mot MMA-Sverige, kort efter att MMA-profilen och kommentatorn Waldo Zapata gått bort efter en kamp mot cancer

Läs mer

Edward Homsi: Passionerad, sympatisk och omtyckt fighter 

Dessvärre fick MMA-Sverige inte se Homsis fulla potential som fighter. Han tävlade i B-klass-MMA under 2019 och uppvisade ett krigarhjärta samt en äkta kämpaglöd. 

Homsi var senast aktuell på Excellence FC 3 i maj i år där han ställdes mot Jafar Yousifi. Det var en av galans mest underhållande matcher och Homsi visade återigen sin passion för MMA. Homsi förlorade så småningom via TKO i den andra ronden, men gav sin motståndare mycket respekt och lämnade allt i buren.

Homsi beskrivs som en väldigt omtyckt person som hade stor passion för MMA.

– Han var en riktigt lugn och snäll kille, aldrig varit taskig mot någon och ville satsa på MMA, berättar en annan svensk fighter för Maximum Sports om Homsi. 

Fighters, coacher andra inblandade i svensk kampsport bör ta mental hälsa på allvar och uppmuntras att söka hjälp under svåra tider. Vi på Maximum Sports vill sträcka ut en hand till alla som har det svårt och är alltid mottagliga för samtal för de som behöver det. 

Maximum Sports beklagar bortgången djupt, våra tankar och sympatier går till Homsis nära och kära. Han må vara bortgången men hans passion lever vidare via sitt team, i de som fick privilegiet att se hans matcher, och i alla som delar hans passion. Homsi kommer saknas, men han kommer aldrig glömmas. 

https://www.tickster.com/sv/events/xdnmf84zzg542da/2022-12-10/kalmar-fight-night-1

ANNONS

Fler Nyheter

Annons