Connect with us

Svensk MMA

Bjöd på vilt krig i debuten – nu återvänder landslagsfightern till Zone!

Publicerat


Nyheter

Bjöd på vilt krig i debuten – nu återvänder landslagsfightern till Zone!

Publicerat 9 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu börjar matchkortet för Zone Pro League (ZPL): ”Money Rain” ta form! Nu har ännu ett nordiskt möte annonserats då Sandvikens Tobias Bohlin (0-1) bokats för att ta sig an norrmannen Hussein Abbas-Zade (0-2)!

Bohlin är en före detta representant av det svenska MMA-landslaget och gjorde sin professionella debut på ZPL 2 mot den lokala stjärnan Nermin Mehmedagic. Bohlin inledde starkt, sänkte sin motståndare och var nära på att avsluta. Matchen vände dock i Mehmedagics favör, som fick en rear naked choke och avslutade matchen. 

Abbas-Zade representerar Frontline Academy i Norge och har svart bälte i BJJ. Hittills har han gått två proffsmatcher och har förlorat bägge via domslut – senast mot den danske forne Fight Club Rush-fightern Frederik Skov Strauss

Läs mer

”Blir inte förvånad om Tobias avslutar på marken”

Maximum Sports har varit i kontakt med Bohlins tränare Roger Landström inför ZPL 4. Landström berättar att Bohlin återhämtat sig från en skada men att han samtidigt verkar vara starkare och bättre än någonsin. 

– Tobias kommer tillbaka från en skada, han ådrog sig ett diskbråck. Han har återhämtat sig bra och har inga känningar av skadan. Han har använt tiden väl med rehab och även adderat ett par kg muskler så vi kommer få se en ännu mer vältränad atlet i buren. I träning känns han ännu bättre än före skadan. Mer explosiv, snabbare och starkare.

– Folket kan förvänta sig en fartfylld match där Tobias kommer söka avslut från alla positioner. Han möter ett svart bälte i BJJ men det här är MMA med helt andra förutsättningar. Jag blir inte förvånad om Tobias avslutar det här på marken.

Zone Pro League 4: Money Rain – tillfälligt matchkort

  • Thaiboxning 60 kg: Sam Ghoroghi  vs Sayed Mosawi
  • Mellanvikt: Robin Enontekiö vs Henrik Lie
  • Thaiboxning 71 kg: Akram Haddad vs Andreas Böhler
  • Fjädervikt: Nermin Mehmedagic vs Harda Karim
  • Lättvikt: John Oldenqvist vs Abdi Farah
  • Mellanvikt: Enes Kollari vs Daniel Karlsson
  • Weltervikt: Herolind Xhafolli vs Mattias Henriksson
  • Catchvikt 65 kg: Tobias Bohlin vs Hussein Abbas-Zade

ANNONS

Fler Nyheter