Connect with us

Exklusivt

Svenska mästaren gör äntligen debut: ”Fem fighters tackade nej till match”

Publicerat

 

Nyheter

Svenska mästaren gör äntligen debut: ”Fem fighters tackade nej till match”

Publicerat 21 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Fansen kan förvänta sig ”Ren vilja och albanska fyrverkerier”

På lördag kommer en av årets mest framemotsedda proffsdebuter att äga rum. Efter ett flertal inställda matcher kommer ”Minan från Malmö” Herolind Xhafolli att ta klivet till proffs mot Mattias Henriksson på Zone Pro League 4.

Sist Xhafolli var aktuell vann han SM i A-klass-MMA och förlängde sitt matchfacit till ett imponerande 8-0. Därefter hade Skåningen som representerar Redline Training Center siktet inställt på att representera Sverige i EM i Italien.

De planerna materialiserades dock aldrig och Xhafolli kände att en karriär inom proffs-MMA kallade till honom.

– Jag var nöjd men inte helt nöjd med SM, sedan talade vi om EM, säger Xhafolli i intervju med Maximum Sports. Men jag kände att det var dags att kliva upp och ta på sig de tunna handskarna, jag längtade och det var det jag hade väntat på sedan länge tillbaka.

Det har dock varit långt ifrån enkelt att hitta en villig motståndare. Xhafolli och hans team har sökt matcher mot flera fighters i flera olika viktklasser. Han vann SM i mellanvikt men har varit villig att ta matcher i 73 kilo – strax över lättvikt.

Trots att han varit anpassningsbar har Xhafollis rykte gjort sitt i att avskräcka fighters.

– Totalt är det fem fighters som tackade nej till match, och då är det internationella fighters, några från Danmark några från England. Man har väl gjort sig ett litet namn men man ska kunna visa det också, annars räknas det inte!

Läs mer

”Har lite koll på vad han gillar och inte gillar”

Just på grund av svårigheterna med att hitta motstånd är den iskalla norrlänningen Henriksson en perfekt danspartner.

Likt Xhafolli låter Henriksson sina färdigheter som fighters tala för sig. Han är en slipad grappler med lila bälte i BJJ som dessutom imponerat i Brave CF med en knockout i den första ronden.

Xhafolli är knappast kräsen eller särskilt insatt när det gäller sina motståndare. Han har dock tagit en titt på sin motståndare och känner sig självsäker – oavsett vad som väntar i buren.

– Helt ärligt bryr jag mig inte om vem jag möter, jag respekterar alla mina motståndare så jag tränar som att jag hade mött den bästa, förklarar Xhafolli. Jag har all respekt för mina motståndare, jag underskattar de aldrig, men jag har lite koll på vad han gillar och inte gillar. Huvudsaken är att det är jag som briljerar i första ronden.

Som A-klassfighter har Xhafolli kammat hem imponerande segrar över bland andra den stigande talangen Enes Kollari. Det finns goda anledning till det fruktade ryktet Xhafolli byggt upp under åren.

”Minan från Malmö” är dock inte bara beredd på skillnaderna som väntar som proffs – han välkomnar de.

– Proffslivet är ett steg upp jämfört med amatör, konstaterar Xhafolli. Det är tunnare handskar det är längre ronder, allt kan hända så därför är man tvungen att träna betydligt hårdare enligt mig. Det gäller att ha kondisen i schack, det gäller att ha spelet i skallen i schack, det gäller att kunna visa var skåpet ska stå när det väl gäller!

Xhafolli är ett äkta kraftpaket med en explosiv figtingstil. Skåningen tågar fram med illasinnade slag och skoningslösa nedtagningar. Förväntningarna är redan höga men om det är någon som kan överträffa de, så är det Xhafolli.

– [Fansen] kan förvänta sig ren vilja och albanska fyrverkerier, avslutar Xhafolli.

Herolind Xhafolli vs Mattias Henriksson – vem vinner?

ANNONS

Fler Nyheter