Connect with us

Senaste nytt

Khamzat har ett hissnande förslag till nya UFC-mästaren!

Publicerat

Alex Pereira Khamzat Chimaev. Foto_ Stev Bonhage

 

Nyheter

Khamzat har ett hissnande förslag till nya UFC-mästaren!

Simon Alvhed Wolving

Publicerat november 21, 2022

By Simon Alvhed Wolving

Alex Pereira Khamzat Chimaev. Foto_ Stev Bonhage

Publikvrålet hade knappt hunnit tystna efter UFC 281 innan Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) riktade sin båge och tog sikte på den nyblivna mästaren Alex Pereira (7-1). Redan den 13/11 postade Khamzat på sin Instagram och taggade Dana White med ett förslag om att möta Pereira i Brasilien för titeln.

Borz tycks dock ha blivit otålig och Tweetade under gårdagen:

– 10 December let’s go, I already agreed. Now it’s your turn

Han taggade också Pereira i tweeten. En tydlig utmaning och ett föreslaget datum, skulle det kunna bli så att UFC pressar in ytterligare en titelmatch i mellanvikt under 2022 om Pereira skulle acceptera?

Det låter onekligen som att Khamzat fått ett erbjudande om matchen och accepterat det.

Läs mer

Weltervikt eller mellanvikt

Det pågår en ganska utbredd diskussion kring Khamzats rättmätiga viktklass där många vill se honom stanna i weltervikt och kanske ännu fler vill se honom gå (tillbaka) upp till mellanvikt.

I weltervikt verkar det som att det logiska mötet är Colby Covington (17-3). En tuff match som förmodligen leder till en titelmatch vid vinst. I mellanvikt är det faktiskt ingen omöjlighet att han får utmana om bältet förhållandevis fort. Vad som går att utläsa från sociala medier är dock att många anser att de vinster han har i mellanvikt är aningen för lågt rankade för att berättiga en titelmatch.

Den som lever får se helt enkelt!

ANNONS

Fler Nyheter