Connect with us

Exklusivt

Josefine Knutsson fightas om en chans att komma till UFC!

Publicerat

Josefine Knutsson, FCR 8, Foto_ Andres VIracca_ Papi Chulo Pictures (1)


Nyheter

Josefine Knutsson fightas om en chans att komma till UFC!

Publicerat 10 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Om allt går som planerat så kan kickboxningsstjärnan Josefine Knutsson bli nästa svensk i UFC.

Foto: Steve Bonhage/ Fight Club Rush

Det har onekligen varit en bra tid för svensk MMA på sistone.

Khamzat Chimaev intog en topplacering efter att ha vunnit ett galet krig mot Gilbert Burns. Guram Kutateladze har fått en ny match i UFC och det finns flera spännande svenska MMA-galor att se fram emot.

Nyligen kunde källor till Maximum Sports avslöja att den obesegrade och fruktade strikern Josefine ”Thunder” Knutsson (3-0) kommer att gå match i Singapore den elfte juni härnäst. Frontkick.Onlines Ashah Tafari var först med att rapportera nyheten. 

Det blir koreanskan Seo Ye Dam (6-2) som står för motståndet. Mötet sker i samband med det nyligt annonserade eventet Road to the UFC – där fighters från olika delar av världen kommer att göra upp för en chans i UFC.

Det är också klart att UFC:s vd Dana White kommer vara på plats inför den kommande UFC-galan i Singapore. Det finns också en god möjlighet att UFC-chefens program Looking for a Fight kommer att spelas in i samband med eventet. I programmet kan en imponerande insats framför UFC-chefen leda direkt till ett UFC-kontrakt.

Läs mer:

Har kört över MMA-motståndet

Det finns goda anledningar att tro att UFC lurar runt hörnet för Knutsson. Hon har bland annat vunnit tre SM-guld samt ett VM-guld i thaiboxning. 

Sedan hon sadlat om till MMA har hon inte gjort något annat än att dominera. I sin första A-klassmatch körde hon över landslagsveteranen Nina Back vilket bäddade för en proffsdebut. 

På Fight Club Rush (FCR) 8 ställdes Knutsson mot den erfarne italienskan Adriana Fusini för sin första professionella MMA-match. Det blev dock en extremt ensidig match då ”Thunder” drog ifrån i ett rasande tempo och totaldominerade Fusini i tre ronder. 

Därefter mötte Knutsson Elizabeth Rodrigues och dominerade återigen. Efter en ensidig första rond avslutade svenskan sin motståndare tidigt i den andra ronden.

Sist hon var aktuell ställdes Knutsson mot TUF-veteranen Lanchana Green på FCR 10. Vad som skulle bli ”Thunders” svåraste match hittills var inte alltför utmanande och det blev en enkel, dominant seger via domslut för Knutsson. 

Dam har tävlat sedan 2016 och vann två raka matcher innan hon blev avslutad av Zhang Weili – som gick vidare till att vinna stråviktstiteln i UFC.

I nuläget sitter Dam på en fyra matcher lång vinstsvit – varav två segrar via rear naked choke. 

Enligt uppgifter till Maximum Sports har det varit svårt för FCR att hitta motståndare till Knutsson. Med tanke på Knutssons prestationer är det förståeligt – i UFC lär det dock vara lättare att hitta villiga motståndare. 

När tror du vi får se Josefine Knutsson i UFC?

Annons

Fler Nyheter