Connect with us

Exklusivt

KLART: Alexander Lindgren skriver kontrakt med Cage Warriors!

Publicerat


Nyheter

KLART: Alexander Lindgren skriver kontrakt med Cage Warriors!

Publicerat 15 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Är detta nästa svenska Cage Warriors-stjärna? 

Det råder inget tvivel om att svensk MMA är på frammarsch! Maximum Sports kan nu avslöja att den svenske welterviktaren Alexander Lindgren (3-1) tecknat kontrakt med Cage Warriors! 

Det är säkra källor nära situationen som exklusivt meddelat nyheten för maximum Sports. Än så länge är det ett kontrakt som gäller en match, men det är mycket troligt att en seger leder till mer. 

Lindgrens motståndare eller debutgala är ännu inte klar, men hans vän och lagkamrat Tobias Harila kommer att möta landsmannen Samuel Bark på Cage Warriors 141 nästa fredag

Läs mer

En organisation som skapar stora stjärnor

Cage Warriors är utan tvekan en av Europas ledande MMA-organisationer och det har bevisats vara en snabb väg till UFC.

Under åren har Cage Warriors producerat stjärnor som Paddy Pimblett, Joanna Jedrzejczyk och givetvis självaste Conor McGregor – som var dubbelmästare i Cage Warriors innan han anslöt sig till UFC.

Alla vinster via avslut!

Lindgren tränar på Västerås Fight Club under Jörgen Hamberg och har representerat Sverige i europamästerskapen i A-klass-MMA.

Han gjorde sin proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 8 mot klubbrivalen Christian Stigenberg. Lindgren var okaraktäristiskt aggressiv och vild och trots en tidig hård träff mot Stigenberg blev Lindgren knockad i den första ronden. 

Sedan dess har dock Lindgren gått från klarhet till klarhet med ett fläckfritt matchfacit! Han säkrade sin första proffsvinst genom att strypa ut dansken Rick Gangia på FCR 9 och följde upp med en knockoutvinst över Moe Ahmadi

Sist han var aktuell mötte Lindgren McGregors klubbkamrat Constantin Gnusariov – en obesegrad talang. Trots ett par tuffa stunder inledningsvis briljerade Lindgren och säkrade en TKO-vinst i den andra ronden. 

Vem borde Alexander Lindgren möta i sin första match i Cage Warriors?

Annons

Fler Nyheter