Connect with us

Svensk MMA

Nabbe Malki utmanar vilde strikern för match i FCR: ”Bästa strikingmatchen av 2023!”

Publicerat


Nyheter

Nabbe Malki utmanar vilde strikern för match i FCR: ”Bästa strikingmatchen av 2023!”

Publicerat 8 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den stigande stjärnan Nabbe Malki utlovar årets bästa strikingmatch om han tilldelas tre ronder med Ebrima Faal. 

Foto: Tomasz Piwinski, Stefan ”Grey Daddy” Romare

På Fight Club Rush (FCR) 13 fick fansen se Nabbe Malki (1-0) göra sin efterlängtade proffsdebut och nu är han ute efter ett möte med den okonventionella, orädda och otäcka strikern Ebrima Faal (0-2).

Malki tog till sociala medier för att utmana Faal om en match i FCR.

– [FCR] fixa matchen så ska ni få se den bästa strikingmatchen av 2023, skrev Malki.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Tog match mot thaiboxningsmästaren – på kort notis 

Malki har under sin tid som A-klassfighter hunnit besegra bland andra Christian Stigenberg och Addis Saljevic, han har även vunnit en A-klasstitel i AK Fighting Championship efter att ha slagit Michael ”Pantera” Kouamé via domslut. 

Efter ett uppehåll från MMA gjorde Malki proffsdebut mot rivalen Taylan Isik på FCR 13. Det blev en ren uppvisning från Malki som glänste på fötterna och avslutade Isik via TKO i den första ronden. 

Faal är definitionen av orädd och han har tagit sig an de tuffaste utmaningarna som många tackat nej till. Han har mött skickliga fighters som Oskar Sivard och Theodor Berggren men har besegrats via submission.  

Faals största bevis på mod och talang kom i december förra året när han på kort varsel valde att ställa upp på Muay Thai for Life – mot den tvåfaldige svenska mästaren Anton Wall! Faal förde en intensiv match men oturligt nog bröt han benet i en bisarr sekvens. 

Det finns mycket oklart gällande ett potentiellt möte mellan Malki och Faal. Det enda som är säkert är att ingen av de backar fören tuff utmaning. 

Läs också:

Vill du se Nabbe Malki vs Ebrima Faal? 

ANNONS

Fler Nyheter