Connect with us

Svensk MMA

Stigande Göteborgsstjärnan tillbaka mot farlig doldis från Stockholm!

Publicerat


Nyheter

Stigande Göteborgsstjärnan tillbaka mot farlig doldis från Stockholm!

Publicerat 8 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter något av en antiklimax i sin proffsdebut är den stigande stjärnan John Oldenqist tillbaka för ännu en tuff match då han tar sig an doldisen Mashrab Mamadaliyev!

Foto: Chris Onnerby

Göteborgsgalan Zone Pro League (ZPL) 5 närmar sig med stormsteg och nu har ännu en spännande match annonserats för galan! Hemmafavoriten John Oldenqvist (0-1) kommer att ta sig an den debuterande stockholmaren Mashrab Mamadaliyev (0-0)!

Det var ZPL som annonserade matchen via sociala medier, galan går av stapeln den första april på Trädgår’n. 

Svensk lättvikt får ett lyft

Oldenqvist tränat tillsammans med bland andra Anton Turkalj och Zvonimir Kralj på GBG MAC och spås en lysande framtid. Han har vunnit ett SM-silver samt ett brons i IMMAF World Cup.

Utöver det har Oldenqvist även vunnit en A-klasstitel i Wolf Fight Promotion efter att ha slagit ZPL 5-aktuella Robert Nilsson, han har även en submissionvinst över Linus Lindeberg

Proffsdebuten skedde på ZPL 3 där han tog sig an fransmannen Mohammed Rouziq. Oldenqvist inledde i ett rasande tempo men defensiven fallerade och han blev knockad i den första ronden. 

MACC har under åren blivit en kraft att räkna med i Stockholm och Mamadaliyev är en stolt del av teamet. Han räds inte för tuffa matcher och tog sig an Abdallah Habib i Brave under sommaren 2020, han förlorade dock via domslut. Det samma gällde hans drabbning med finnen Juho Suvanto – som gick vidare till att representera det finska landlaget i årets VM. 

Lättviktsscenen i MMA-Sverige kommer att förstärkas med drabbningen mellan Oldenqvist och Mamadaliyev – frågan är vilken som tar ett kliv in i vinstkolumnen? 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Zone Pro League 5: Tillfälligt matchkort

  • (Thaiboxning) -60kg: Sam Ghoroghi vs TBA 
  • Mellanvikt: Robin Enontekiö vs TBA 
  • Fjädervikt: Nermin Mehmedagic vs Ilaz Zabelaj
  • (Thaiboxning) -71kg: Angela Mamic vs Irene Forssell Nilsson
  • Lättvikt: John Oldenqvist vs Mashrab Mamadaliyev
  • Lättvikt: Robert Nilsson vs TBA 

Läs också:

ANNONS

Fler Nyheter