Connect with us

Svensk MMA

Obesegrade talangen: Khamzat slår de flesta – ”Men inte mig”

Publicerat


Nyheter

Obesegrade talangen: Khamzat slår de flesta – ”Men inte mig”

Publicerat 31 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Svenske Khamzat ”Borz” Chimaev har onekligen tagit UFC med storm och det finns många fighters som helst hade undvikit honom. Den obesegrade amerikanen Sean Brady ser dock sig själv som en av få som Khamzat inte kan besegra.

Det var i en lång intervju med Morning Kombat som Brady började med att prata om Khamzats uppmärksammade match mot Gilbert Burns – som svensken vann via enhälligt domslut. Brady hyllade Khamzat, men anser samtidigt att han visade en del svagheter i matchen mot Burns.

– Han är väldigt allsidig, sade Brady. Han har inte många hål, men i den matchen visade han att han fortfarande är människa, vilket jag redan visste. Han kan bli träffad, han kan bli skadad, han kan bli skakad. Han kan, i princip, bli avslutad. Om det hade gått två ronder till… det var riktigt jämnt. 

– Om de hade sagt att Gilbert Burns [vann] så hade jag varit helt ok med det. Det var en riktigt jämn match. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Två av divisionens mest lovande fighters

Enligt Brady så kan Khamzat besegra de flesta fighters i welterviktsdivisionen. Han ser givetvis sig själv som ett av undantagen. 

– Khamzat slår de flesta av killarna i divisionen, 100 procent, sade Brady. Men inte mig. Jag tror jag kan slå alla dessa killar, och vi kommer stiga tills vi möter varandra, och det kommer definitivt hända. 

Hittills är bägge fighters obesegrade i deras karriärer. Khamzat har vunnit fem raka matcher – precis som Brady. Medan Khazmat senast slog topprankade Burns så besegrade Brady senast toppfightern Michael Chiesa.

Dessa unga, obesegrade welterviktare ser utan tvekan ut att vara på väg i samma riktning: uppåt. Det återstår att se om och när deras vägar korsas. 

Hade du velat se Khamzat Chimaev vs Sean Brady?

Annons

Fler Nyheter