Connect with us

Exklusivt

Fem heta UFC-talanger som kan bli morgondagens stora stjärnor!

Publicerat


Nyheter

Fem heta UFC-talanger som kommer slå igenom


Malte Lindblom

Publicerat mars 14, 2022

By Malte Lindblom

UFC har många av världens bästa MMA fighters, att ta sig in i organisationen är inte lätt och att lyckas är oerhört svårt. Dessutom handlar UFC inte bara om att vinna – det handlar också om att bjuda på en show. Det finns många intressanta talanger i toppen så som Khamzat Chimaev, Tai Tuivasa och Kai Kara-France. Lägg följande fem talanger på minnet! Ni kommer få höra om dem i framtiden. 

Andre Fialho 

Fialho är en underhållande fighter med knockoutkraft. Han har bra teknik, han har ett record på 16-4-1 No contest.

Portugisen gjorde sin UFC-debut mot Michel Pereira i början av detta år. Även om han förlorade den matchen på enhälligt domslut uppvisade han mycket hjärta och vilja. Sedan dess har han två vinster: en mot Miguel Baeza via TKO och en mot Cameron Vancamp via knockout – båda i första ronden.

Han är nu bokad mot Jake Matthews på UFC 275. Tolv av hans sexton vinster kommer via TKO/knockout. Kanske kan denna welterviktare göra det igen? Jag tycker han har bevisat att han kan det. Han är en aktiv fighter som alltid är spännande att se på. Jag tror att han är ett framtidsnamn eftersom han på så kort tid gjort ett stort intryck.

Weltervikt är en division med många farliga fighters men Fialho sticker ut. Han är i början av sin UFC-karriär och det ska bli kul att få följa hans väg mot toppen. Det är lite för tidigt att konstatera vad han kan åstadkomma men jag tror han har en framgångsrik karriär framför sig.    

 

Arman “Ahalkalakets” Tsarukyan 

Tsarukyan är rankad nummer elva i UFC’s lättviktsdivision och har fem vinster i rad. Han förlorade dock sin UFC debut mot Islam Makhachev på enhälligt domslut.

Hans matchfacit är 18-2-0. I sin senaste match dominerade och besegrade han Joel Alvarez på TKO i rond två. Tsarukyan är en grym brottare med bra kontroll som använder ground ’n’ pound för att besegra sina motståndare. Han är bra på att pressa sina motståndare och på att styra fighten dit han vill. Många kan ha missat honom men jag tycker han är underhållande och värd att hålla ögonen på.

För tillfället är han bokad i en huvudmatch mot tolfte rankade Mateusz “Gamer” Gamrot. Det kommer med all säkerhet bli en underhållande lättviktsmatch. Gamrot är tidigare KSW mästare i fjädervikt och lättvikt, han har vunnit tre av sina fyra UFC-matcher. Han har en bakgrund i grappling men är också mycket farlig på fötterna. Matchen är svårtippad men jag tror att Tsarukyan med sin press och brottning tar segern men det kommer inte bli lätt. Det är en jämn och intressant matchup och den 25 juni smäller det.

Tsarukyan har varit glödhet sina senaste matcher, han har bjudit på underhållning och spänning. Han har äntligen fått den huvudmatch han förtjänar och med en seger är en topp tio-ranking inte långt bort. Nu är det upp till bevis. Kan Tsarukyan mäta sig med eliten i lättvikt? Det återstår att se, men om jag får gissa skulle mitt svar vara ett solklart ja!  

 

Alexandr “King Kong” Romanov 

Romanov är en obesegrad tungviktare med ett record på 16-0-0. Romanov har gått fem matcher i UFC. Han har vunnit alla på avslut förutom en.

Man brukar prata om att tungvikten är en “gles” division men jag tycker ändå Romanov med sin imponerande brottning och förmåga att kontrollera motståndare sticker ut. Han har nyss fått en plats i rankingen som nummer 13 och kan nog snabbt klättra upp mot toppen.

Alla i tungvikt har knockoutkraft i händerna och Romanov är inget undantag. Jag hade gärna sett honom möta Chris Daukaus härnäst. Det hade blivit en klassisk striker- mot grappler-matchup. Om han vinner den matchen, vilket jag tror han gör, kommer han vara i topp tio. Efter det är han inte många segrar ifrån en titelmatch, Han borde kunna nå dit inom 2-3 år om allt går hans väg.

En stor tungviktare som brottas är på pappret kanske inte den mest underhållande fightern, men Romanov är ett undantag med sin förmåga att avsluta sina matcher på varierande sätt. 

 

Shavkat “Nomad” Rakhmanov 

Rakhmanov är rankad nummer 15 i welterviktsdivisionen. Han är obesegrad och har varit dominant i sina matcher som samtliga vunnits via avslut. Han har ett record på 15-0-0. Han har besegrat Alex “Cowboy” Oliviera och har totalt tre matcher i UFC.

Att han redan är rankad i en division som weltervikt säger rätt så mycket. Hans nästa match är mot Neil Magny den 25 juni. Jag tror att han har goda chanser i denna match men Magny är mycket skicklig och svår att möta. Det är en match man definitivt ska ha ögonen på!

Om Rakhmanov vinner hade jag gärna sett honom möta Stephen “Wonderboy” Thompson, det skulle vara ett bra test och en rolig match. Hittills har han inte mött det bästa motståndet, därför ska det bli kul att se hur han hanterar klivet uppåt. Får han det att se lika enkelt ut som i sina senaste matcher så har vi definitivt någon som kan ställa till med problem i topp fem.

Med Rakhmanov behöver ni inte oroa er om att få se en tråkig domslutsmatch – alla hans matcher har avslutats innan tredje rondens slut. Han är inte här för att dansa han är här för att krossa.  

Tom Aspinall 

Aspinall har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Han är rankad sexa i tungviktsdivisionen och har imponerat stort på UFC-fansen sedan sin debut i organisationen år 2020. Han är obesegrad i UFCmed ett matchfacit på 12-2-0 och har vunnit över veteraner som Andrei “The Pitbull” Arlovski och Aleksandr “Drago” Volkov.

Aspinalls fina fotarbete och snabbhet gör hans striking väldigt farlig. Han har även visat att han är en skicklig grappler, inte minst i sin senaste match där han vann på submission straight armlock mot just Aleksandr Volkov.

Han är nu bokad i huvudmatchen på ännu en UFC London-gala. Hans motståndare Curtis “Razor” Blaydes är en brottare som utvecklat sin striking mer och mer. Detta är en oerhört spännande match. Det är svårt att förutse en vinnare men för min del lutar det åt Aspinall.

När 2023 är slut tror jag vi kommer ha en ny tungviktsmästare i UFC. Det är såklart Aspinall jag menar. Ingen har lyckats försvara bältet i tungvikt mer än tre gånger men är det någon som kan lyckas med det så är det Aspinall. Han är en “One Of a Kind”, unik tungviktare med en otrolig snabbhet. Just därför är hans matcher måsten att se.

Annons

Fler Nyheter