Connect with us

Exklusivt

Svenska flugviktaren lägger handskarna på hyllan: ”Sumpat mina chanser”

Publicerat


Nyheter

Svenska flugviktaren lägger handskarna på hyllan: ”Sumpat mina chanser”

Publicerat 20 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”För MMA krävs det så mycket”

Det är onekligen en bra tid för svensk MMA – det betyder dock inte att alla svenska fighters funnit framgång under den senaste tiden. Efter att ha förlorat sina sjätte raka match har nu den norrländska flugviktaren Anton ”No Time” Larsson (3-8) valt att pensionera sig från MMA. 

Beslutet kom efter hans senaste match mot finnen Hannan Housmand på Hamara MMA 1 i Turku, Finland, i helgen. 

Larsson hade ett par bra stunder på fötterna men blev träffad av en hård kontring, sänkt, och avslutad i den första ronden. 

Under dagen lade Larsson upp ett kryptiskt inlägg med antydningar till pension – något han senare bekräftade. 

– Jag har förlorat för många i rad, det går inte att ta sig tillbaka, berättar Larsson för Maximum Sports. Eller det går om jag möter trash men, det kommer jag inte välja att göra.

 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Tuffa matcher mot toppmotstånd

Att Larsson inte vill möta skräpmotståndare har varit tydlig genom hela hans karriär. Norrlänningen har förtjänat sitt smeknamn genom att ständigt ta svåra matcher – ofta på kort notis.

Han har bland annat ställt upp för att möta fighters som Kevin Osorio, Bartosz Wojcikiewicz och Zoran Milic på kort varsel. Matcherna slutade i förlust, men det har inte varit något tvivel om Larsson kämpaglöd eller fighterhjärta. 

Larsson planerar på att fortsätta tävla inom kampsport men MMA-karriären är officiellt över. 

– Jag kommer fortfarande vara aktiv med att träna och tävla i grappling men för MMA krävs det så mycket, fortsätter Larsson. Jag har sumpat mina chanser att få mig till stora galor där det är värt den tid man lägger ner.

Larsson har tävlat professionellt sedan slutet på 2015, han vann tre utav sina fem första matcher – inklusive en knockoutvinst endast 26 sekunder in i den första ronden. 

Med vass striking och mycket erfarenhet inom thaiboxning så har Larsson ställt till många problem för sina motståndare – inte minst när han mötte Milic på Fight Club Rush 11. Larsson imponerade på fötterna mot segertippade Milic och pressade framåt i den första ronden. 

MMA kan vara en skoningslös sport och de tuffa kostnaderna och uppoffringarna som varje fighter tvingas stå för märks inte alltid av fansen. 

Det som Larsson gett svensk MMA kommer att uppskattas och vördas betydligt längre än den tiden han tagit på sig inför många av sina senaste matcher. 

Hur kommer du minnas Anton Larsson? 

Annons

Fler Nyheter