Connect with us

Exklusivt

Samuel Bark redo för rekordår – siktar mot UFC & revansch

Publicerat


Nyheter

Samuel Bark redo för rekordår – siktar mot UFC & revansch: ”Hade gjort slut på honom”

Publicerat 16 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz Piwinski

Svensk MMA har alltid hållit en hög nivå internationellt. Den enda och mjligtvis största kritiken har varit att svenska fighters inte är aktiva nog och tävlar för sällan. Det är en fördom som fjäderviktaren och knockoutartisten Samuel ”Sammon Dekker” Bark (7-1) krossar totalt. 

Förra helgen gick Bark sin sjätte match i år, då han körde över finnen Jerry Kvarnström via TKO i den första ronden på Superior Challenge 25. En match varannan månad i snitt är en hög aktivitet – både svenskt sett och internationellt. 

Om Bark hade fått välja, så hade han dock hållit en rekordnivå av aktivitet.

– Jag hade velat att ha ett ännu intensivare år, säger Bark i intervju med Maximum Sports. Tyvärr så har jag inte kunnat tävla så mycket som jag velat. En gång i månaden hade varit perfekt.

– Det har varit ett bra år men år 2023 kommer bli ännu bättre.

Bark har en gedigen bakgrund inom thaiboxning och har vunnit flera titlar i kampsporten under de många åren han spenderade i Thaibland. 

Kunskap om dynamiten han har i sina slag, knän och sparkar har dock inte undgått Barks motståndare. Han har för det mesta tvingats försvara nedtagningar – något som har präglat hans tidiga MMA-karriär.

– En sammanfattning av min utveckling har väl varit att jag har gått från thaiboxare till defensiv brottare, förklarar bark. Jag har på senare tid nu bara börjat få in lite grappling i min MMA med.

Det är sällan en MMA-fighter med en så pass tydligt traditionell thaiboxningsstil har skådats i MMA. Åtminstone med så pass framgångsrika resultat. 

Bark tror helt enkelt att erfarenhet och hårt arbete är den avgörande faktorn. 

– Nästan alla människor runt omkring mig har sagt att thai-stil inte funkar i MMA, berättar Bark. Men jag tror i det stora hela handlar det om alla år i Thailand på gymmet, tiden i ringen mot tuffa thailändare.

Läs mer

”Det var ett väldigt kontroversiellt domslut”

Trots sina många framgångar är Barks matchfacit inte fläckfritt. Han har en etta i förlustkolumnen tack vare en poängförlust i en jämn match mot obesegrade Alexander Lööf

Även om de är på olika platser rent karriärsmässigt så förutspår Bark en framtida returmatch med Lööf. 

– Jag har en oplockad gås med Lööf, säger Bark.  Det var ett väldigt kontroversiellt domslut. Hade vi mötts igen hade jag gjort slut på honom.

Härnäst väntar dock ett möte med den holländske grapplern Orlando Wilson Prins på Cage Warriors 148, på nyårsafton i London. 

Det är ingen motståndare som lär utmana Bark på fötterna, men svensken har dock ett ess i rockärmen som han ännu inte uppvisat. 

– Jag tror han är brun eller svart bälte i BJJ, säger Bark om sin motståndare. Men denna matchen ska jag använda min striking mer än clinch. Sparkar slag och dem vapnen jag gillar mest!

– Jag har ju inte visat min boxning ännu i MMA. Så är taggad på att visa den!

Vid seger så skulle Bark ha ett imponerande matchfacit på 8-1. Det bäddar för större matcher, löner och kanske även världens ledande MMA-organisation. 

– Om jag hade fått välja så hade jag velat köra på UFC London 18 Mars, säger Bark om nästa års planer. Sedan fortsätta med att tävla extremt aktivt.

Slutligen skickar Bark ett stort tack till alla fansen, som anammat honom och visat otroligt mycket stöd undre hans korta men intensiva MMA-karriär. 

– Jag blir så otroligt motiverad av alla meddelande jag får av de svenska fansen som jag fått på sistone, avslutar Bark. Det känns som vi alla tävlar tillsammans då!

Tror du Samuel Bark kommer in i UFC nästa år? 

ANNONS

Fler Nyheter