Connect with us

Exklusivt

Supertalangen överväger pension: ”Tappat motivationen”

Publicerat


Nyheter

Supertalangen överväger pension: ”Tappat motivationen”

Publicerat 25 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Har slagit många av de bästa – hittar ingen klubb att representera. 

Det råder inget tvivel om att det är svårt att klara sig som MMA-fighter i Sverige – något bantamviktstalangen Basir ”The Underdog King” Safdari (1-0) kan erfara för.

Trots imponerande segrar mot meriterat toppmotstånd, oändligt med potential och en ljus framtid som fighter framför honom så överväger Safdari att lägga handskarna på hyllan. 

I en intervju med Maximum Sports släppte Safdari de chockerande nyheterna.

– Alla som fightas vet att det är svårt, man går igenom mycket. För mig är det extra svårt för jag har inga sponsorer…jag får inte så mycket stöd. Just nu är min situation inte så bra. Jag har ingen klubb just nu, jag vet inte vilken klubb jag ska tävla för.

Sedan Safdari lämnat sin tidigare klubb, Pancrase, har han haft svårt att hitta ett nytt hem, vilket varit ytterligare ett slag mot motivationen. 

– Jag försökte gå till en klubb, försökte tävla för de, men tränarna var lite flummiga. Så jag tänkte: ”varför ska jag ta risken att gå dit och representera deras klubb när ingen vill följa med [när jag tävlar]”. Det är onödigt. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”Inte intresserad av MMA längre”

”The Underdog King” har fått sitt smeknamn från flera imponerande prestationer mot meriterat motstånd. Inom A-klass-MMA har han besegrat Daniyal Shamkalov, Abdurakhman Nasrutdinov och David Hedlund med flera. 

Han gjorde sin proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 9 mot den ruskigt underskattade och ständigt farliga Ilaz Zabelaj. Trots en giljotin som satt väldigt hårt så lyckades Safdari vända och vann matchen på TKO i den första ronden. 

Det var en prestation som öppnade många ögon och som skapade förväntningar inför Safdaris nästkommande match. 

Som tur är så har Safdari inte bestämt sig helt och hållet. 

– Just nu tänker jag så här, lägga ner, men det är inte 100%. Jag ska försöka ta lite paus, träna, tänka lite. Sedan om jag kanske hittar en bra klubb då kanske jag kan börja tävla igen. Just nu är jag inte intresserad av MMA längre, jag har tappat motivationen. 

Enligt uppgifter till Maximum Sports har FCR höga tankar om Safdari och ser oerhört mycket potential i honom. Han har dessutom skapat en ny skara fans som följt hans framgångar i FCR. 

Förhoppningsvis kan denna talangfulla fightern hitta en klubb att representera så att han kan fortsätta ge fansen den underhållning han hittills levererat. 

Vill du se Basir Safdari återvända? Mot vem? 

Annons

Fler Nyheter

Annons