Connect with us

Svensk MMA

Svenska VM-medaljören klar för match mot f.d Cage Warriors-fighter i Danmark!

Publicerat


Nyheter

Svenska VM-medaljören klar för match mot f.d Cage Warriors-fighter i Danmark!

Publicerat 25 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Oskar Jaskari. Foto: Andres Viracca

Efter en storslagen seger i debuten är nu den svenske landslagsfightern och VM-finalisten Oskar Jaskari (1-0) klar för en ny match!

Jaskari kommer att möta dansken Mack Promanee (2-2) i ett bantamviktsmöte på MMA Galla i Roskilde, Danmark den tredje september. Det är även samma gala som Örebro Fight Gyms Hamid Sadid tävlar på

Läs mer

Vann silver i VM 2022

Jaskari tränar på Redline Training Center i Malmö under UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani. Han har under flera år framgångsrikt representerat det svenska MMA-landslaget och har bland annat vunnit silver i VM 2021.

Efter VM-silvret tog Jaskari klivet till proffs och skulle ha mött Pancrase Gyms Abbe Hussein Fight Club Rush 12 men tvingades dra sig ur på grund av sjukdom. Matchen bokades sedan om för Zone Pro League 3, men då var det Hussein som tvingades dra sig ur på grund av skada. 

Det var Tajikistans Sukhanvar Dustov som ställde upp som ersättare – en fighter som gav Jaskari en bra, utmanande match! Efter en fartfylld första rond lyckades Jaskari säkra en TKO-seger i den andra ronden efter att ha hamnat på topp. 

Promanee tränar på Arte Suave i Danmark tillsammans med Damir Hadzovic och Mads Burnell med flera. Han gjorde sin proffsdebut mot Johan Segas på Cage Warriors 103 i Köpenhamn och förlorade ett enhälligt domslut. 

Dansken förlorade även sin följande match i Cage Warriors via domslut, men har sedan dess radat upp två raka segrar, senast en submissionvinst i första ronden mot norrmannen Navi Shahi

Vem vinner: Oskar Jaskari eller Mack Promanee?

Annons

Fler Nyheter