Connect with us

Exklusivt

Christian Stigenberg skriver på för PFL: ”Kul att reppa våra fina blågula färger!”

Publicerat


Nyheter

Christian Stigenberg skriver på för PFL: ”Kul att reppa våra fina blågula färger!”

Publicerat 15 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Ställs mot obesegrad talang i Wales

Christian Stigenberg. Foto Stev Bonhage

Det har skett flera svenska framgångar inom MMA på sistone och de framgångarna fortsätter! Nu har Gävlewelterviktaren Christian ”Lången” Stigenberg (3-1) blivit den senaste svensken att skriva på för Professional Fighters League (PFL)!

Det är säkra, insatta källor som exklusivt informerar Maximum Sports om ärendet. Svenskens management kunde också nyligen bekräfta Maximum Sports uppgifter. Stigenberg kommer inte att delta direkt i turneringen men kommer att gå ett antal matcher som potentiellt kan få honom att kvala till miljonturneringen. 

– Visst är det roligt när man får höra större organisationer är intresserade! Säger Stigenberg till Maximum Sports. Det ska bli kul att slåss på den internationella scenen och få reppa våra fina blågula färger. Finns bara en väg ovh det är framåt!

Stigenberg kommer att debutera på PFL:s gala i Cardiff, Wales den 13 Augusti. Motståndaren blir den obesegrade amerikanen Chris Mixan (3-0). 

Ursprungligen skulle Mixan möta irländaren John Mitchell på galan. Nu verkar dock Stigenberg ersätta Mitchell som tvingats dra sig ur matchen av ännu okända skäl. 

Läs mer

En av de mest okonventionella stilarna i svensk MMA

Stigenberg tränar på Söders Fight Gym i Gävle under Thomas Haaranen tillsammans med bland andra Adam Westlund. ” Han har en svårläst och okonventionell stil som har gett många fighters problem och som dragit jämförelser med bland andra Nate Diaz

Lången” har representerat det svenska MMA-landslaget framgångsrikt och har slagit fighters som Oliver Axelsson och John Oldenqvist i A-klass-MMA.

I mars 2021 på Fight Club Rush 8 ställdes Stigenberg mot klubbrivalen Alexander Lindgren i bägges proffsdebuter. Det blev en vild men kortvarig tillställning där Stigenberg segrade via knockout i den första ronden. 

Därefter radade Stigenberg upp ännu en vinst mot Christopher Bajo och bokades sedan för match mot den finske talangen Niko Skonbäck. Det var jämnt men efter full tid förlorade Stigenberg ett enhälligt domslut. 

Sist Stigenberg var aktuell var på Fight Club Rush 12 där han bjöd på en imponerande prestation mot ångloket Theodor Berggren. ”Lången” kammade hem ett solklart enhälligt domslut. 

Mixan har tävlat i både boxning och bare knuckle boxning under sin karriär Han har hittills avslutat alla sina tre matcher och slog senast Nathan Pierce via TKO i PFL Challengers series #2 i februari 2022.

Hur kommer det gå för Christian Stigenberg mot Chris Mixan i PFL?

Annons

Fler Nyheter