Connect with us

Exklusivt

Vann stort i helgen – nu får tungviktaren hedersutmärkelse!

Publicerat


Nyheter

Vann stort i helgen – nu får tungviktaren hedersutmärkelse!

Publicerat 12 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har varit en bra vecka för ”Swedish Rocky”

I helgen återvände den svenske tungviktaren Nermin ”Rocky” Hajdarpasic (4-0) för att säkra sin fjärde raka seger i MMA. Utöver en stabil seger i en returmatch mot Fatih Aktas på Fight Club Rush 12 har han nu även tilldelats Idrottsmedaljen 2020 från Eskilstuna Kommun, där Hajdarpasic är bosatt. 

– Det är kul att få [erkännande] för det man har gjort, berättar Hajdarpasic för Maximum Sports. 

På grund av pandemin dröjde det med att få priset och det blev  ingen uppklädd gala, men det har Hajdarpasic inga problem med. 

– Alla ska vara i sådana kavajer, det är inte för mig, jag skulle inte passa in där, säger Hajdarpasic till Maximum Sports. 

Läs också: 

Från boxning till MMA

Trots sitt fläckfria matchfacit inom MMA så fick Hajdarpasic priset på grund av sina prestationer inom boxning. Hans kampsportsresa började med boxning och under 2020 vann han SM-guld tävlandes för Eskilstuna Boxningsklubb. 

Utöver två segrar mot den erfarne kickboxaren Aktas har nu Hajdarpasic också knockat Salif Diop; före detta representant av det svenska MMA-landslaget, och den tvåfaldige MMA-världsmästaren Irman Smajic

Hajdarpasic inväntar nu glatt nästa utmaning och hoppas på att möta en obesegrad tungviktare nästa gång han kliver in i buren. 

Vem vill du se Nermin Hajdarpasic mot härnäst? 

Annons

Fler Nyheter