Connect with us

Exklusivt

Zoran Milic taggad inför rematchen: ”Det är bad blood och grejer, jag måste avsluta det här”

Publicerat


Nyheter

Zoran Milic taggad inför rematchen: ”Det är bad blood och grejer, jag måste avsluta det här”

Publicerat 2 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

I september 2021 möttes Zoran Milic och Jonny Touma i en explosiv drabbning som blev framröstad till den bästa svenska MMA-matchen det året.

Nu kommer de att göra upp för en andra gång i huvudmatchen på Fight Club Rush (FCR) 13 och Maximum Sports har talat med publikfavoriten Milic om det första mötet, justeringarna som ska göras inför nästa möte och mycket mer!

Milic kommer senast från två raka segrar i prestationer som var oerhört underhållande – precis vad fansen börjat vänja sig vid. 

Efter att ha knockat Anton Larsson på FCR 11 återvände Milic på följande FCR-gala för att ta sig an den irländska talangen Gerard Burns. Det var en tuff match som gick tiden ut, men Milic tog sig segrande ur det underhållande mötet. 

Efter det återvände Milic till Balkan där han har sina rötter och tog sig en välförtjänt semester. Väl på plats i solen med en drink i handen fick Milic ett oväntat samtal – från FCR:s promotor Zlatko Ostrogonac

– Jag höll på att festa med vänner och så, bara chilla, dricka, sådär, njuta av tiden med familjen på semester och sånt, berättar Milic för Maximum Sports. Sedan ringer Zlatko mig och säger ”Jonny är tillbaka,” jag bara: ”Ge mig honom,” och han sa ”ni ska köra om bältet också.”

Milic och Toumas match på FCR 9 stal showen och fick igång hela MMA-Sverige. Det var en tuff, jämn match där poängdomarna inte var överens. Efter full tid lyckades Touma säkra en vinst på delat domslut – vilket bäddat för en framtida, framemotsedd returmatch. 

Läs mer

”Inom två ronder ska jag avsluta honom” 

När Milic Talar med Maximum Sports på sitt gym Allstars Training Center har han nyligen kollat om hans senast möte med Touma på FCR.

Trots underhållningsvärdet så var Milic långt ifrån nöjd.

– Jag kollade på matchen igår, åh jag var så arg, alltså jag var så dum i matchen, jag kan så mycket bättre! Men det ska jag visa i den här matchen, säger Milic. Inom två ronder så ska jag avsluta honom. 

Milic anser att han var något för vild och okontrollerad i det förra mötet. Det finns definitivt inga problem med självförtroendet, han känner att han vet vad han behöver göra för att vinna på FCR 13.

– Jag måste vara mer sammansatt och sånt, ta min tid och sedan spräcka honom, det kommer bli bra. 

Milic vs Touma 2 kommer inte enbart att vara huvudmatch på FCR 13 – den vakanta flugviktstiteln står dessutom på spel. 

Att veta han kan vinna både en efterlängtad returmatch mot en högt rankad mot ståndare, men även en titel, gör förberedelserna något enklare. 

– Ja, det blir säkert [lättare att träna inför återseendet med Touma], förklarar Milic. Jag är alltid hungrig, speciellt när det blir mot Jonny nu, det är bad blood och grejer, jag måste avsluta det här bra. 

På endast fyra proffsmatcher har Milic onekligen etablerat sig som en av de mest underhållande fighters i Sverige oberoende av viktklass. Milic är beredd att utlova det som fansen börjat förvänta sig. 

– De [fansen] vet hur jag levererar, det är bara att dyka upp och njuta av showen, avslutar Milic. 

Rivaliteten mellan Milic och Touma har utan tvekan fångat MMA-Sverige uppmärksamhet. De är två spännande fighters med stora följarskaror och Solnahallen lär skaka när dessa rivaler gör upp en gång för alla. 

Hur går det för Zoran Milic på FCR 13? 

Annons

Fler Nyheter