Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports matcher att boka efter UFC 277

Publicerat


Nyheter

Maximum Sports matcher att boka efter UFC 277

Publicerat 1 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 277 ägde rum i helgen, här följer de matcher som borde bokas efter den storslagna galan!

Amanda Nunes

Den bästa genom tiderna i kvinnlig MMA är återigen på tronen! Amanda Nunes fick det att se enkelt ut mot Julianna Peña och fick alla som tvivlat på henne att äta upp sina ord. 

Trots hur länge Nunes dominerat på toppen av två divisioner så finns det fortfarande färska utmaningar för henne. En trilogimatch mot Valentina Shevchenko kan mycket väl lura runt hörnet, men det finns en tydlig titelutmanare i bantamvikt som vilar på andraplats i rankingen. 

Amanda Nunes borde möta: Ketlen Vieira

Brasilianskan Ketlen Vieira var på väg mot en titelchans under 2019 men blev knockad och hamnade på ett matchfacit på 1-2 i sina tre senast UFC-matcher. 

Nu har dock vinden vänt för Vieira som har två vinster mot före detta UFC-mästare och även om hon kanske inte lämnat de segrarna med ett utropstecken så är det trots allt meriterade vinster. 

Tillbaka på tronen i bantamvikt borde Nunes först återgå till ”vanliga” titelförsvar innan en supermatch mot Shevchenko kommer på tal. 

Julianna Peña

Aj, det där var smärtsamt att se! Julianna Peña blev helt enkelt överkörd. Hon använde en taktik i returmatchen som var alldeles för lik den hon hade i det första mötet med Amanda Nunes. Peña hade inga svar på motståndarens south paw-stil och bortsett från ett submissionförsök samt ett par hårda slag var det spel mot ett mål. 

Julianna Peña borde möta: Holly Holm 

Det finns en trilogimatch mellan Peña och Nunes som skulle kunna göras, med tanke på hur deras första möte slutade. För att återta en plats som titelutmanare måste dock Peña börja rada upp fina segrar mot bra motstånd.

Den forne mästaren Holly Holm kommer senast från en poängförlust (i en extremt tråkig match) mot ovannämnda Ketlen Vieira. Nummer två mot nummer tre i rankingen är fullt logiskt. 

Läs mer

Brandon Moreno

Vilken match, viva Mexico! Brandon Moreno visade att han är den som förtjänar att än en gång utmana om titeln efter en strålande prestation mot Kai Kara-France. Interimtiteln i flugvikt stod på spel, så det är ingen hemlighet vad som väntar härnäst.  

Brandon Moreno kommer att möta: Deiveson Figureido

Det är inte ofta man ser hela fyra möten mellan rivaler i UFC, oftast avgörs sådana rivaliteter på tre matcher. Det står dock 1-1-1 efter tre möten, så en fjärde och avgörande match måste ske. 

Kai Kara-France vs Alex Perez 

Både Kai-Kara France och Alex Perez blev avslutade under UFC 277. Båda fighters är högt rankade flugviktare som utmanat om UFC-titlar men som aldrig lyckats ta vara på tillfället. En match mellan dem skulle kunna utgöra en framtida titelutmanare. 

Sergei Pavlovich

Den gigantiske ryssen Sergei Pavlovich ser verkligen ut att vara en kraft att räkna med i tungviktsdivisionen! Han har nu fyra raka vinster via avslut i den första ronden och det är dags att stegra vad gäller motstånd. 

Sergei Pavlovich borde möta: Curtis Blaydes

Det är mycket möjligt att fjärderankade Curtis Blaydes väntar sig en titelmatch härnäst. Han har dock två, tydliga, ensidiga förluster mot den regerande mästaren Francis Ngannou, och det krävs mer än en TKO-seger via knäskada mot Tom Aspinall för att få det. 

Derrick Lewis

Det finns ett och annat att säga om domarinsatsen och stoppet i denna matchen, men det rådet inget tvivel om att det inte gick bra för Derrick Lewis mot Sergei Pavlovich. Lewis skulle möjligen kunna ta sig in i matchen igen, men hans kroppsspråk målade en negativ bild av hur mötet med Pavlovich had slutat.

Derrick Lewis borde möta: Jairzinho Rozenstruik

Både Lewis och Jairzinho Rozenstruik har förlorat tre utav deras fyra senaste matcher, de är knockoutartister som är något enformiga och som haft problem mot divisionens elit. En match mellan dessa två borde nästan ha bokats för länge sedan. 

Alexandre Pantoja 

Alexandre Pantoja lär inte vara flugviktsdivisionens bäst bevarade hemlighet mycket längre. Nu har han tre raka segrar mot toppmotstånd, vinster i fyra utav sina fem senaste och han sitter på en fjärdeplats i divisionen. 

Alexandre Pantoja borde möta: vinnaren mellan Deiveson Figureido och Brandon Moreno IV

Oavsett vem som vinner det fjärde mötet mellan Figureido och Moreno så borde Pantoja få nästa chans på titeln. Han har mött båda, det finns en inbyggd story i båda potentiella returmatcher, det är bara att vänta in möjligheten. 

Magomed Ankalaev

Ja, visst, Magomed Ankalaev har nio raka segrar i UFC:s lätt tungviktsdivision. Det är absurt mycket för den viktklassen. Men har han verkligen imponerat eller satt sin stämpel på sina senaste tre, mest betydelsefulla segrar? Nej, det har han tyvärr inte. Det behövs något mer, något tydligt, något avgörande för att göra anspråk på titeln. 

Magomed Ankalaev borde möta Jan Blachowicz

Det verkar som att den nykrönta lätt tungviktsmästaren Jiri Prochazka kommer att ge den forne mästaren Glover Teixeira en returmatch, vilket i så fall lämnar den forne mästaren Jan Blachowicz utan motståndare. 

Blachowicz kommer också från en ljummen TKO-seger orsakad av en skada, det är lika bra att vi låter han och Ankalaev göra upp om nästa titelchans. 

Anthony Smith

Det är svårt att konkretisera hur mycket av Anthony Smiths förlust berodde på benskadan, och om han hade kunnat säkra en seger även utan det. Hursomhelst så förlorade han via TKO, det går inte att komma ifrån, och hans vinstsvit är återigen bruten. 

Anthony Smith borde möta: Paul Craig

Både Smith och skotten Paul Craig fick snöpliga slut på deras pågående vinstsviter. Det finns stora frågetecken gällande Smiths och Craigs potential mot divisionens elit, men först och främst får de göra upp. 

Annons

Fler Nyheter