Connect with us

Exklusivt

Detta behöver Amanda Nunes göra för att vinna tillbaka bältet!

Publicerat


Nyheter

Detta behöver Amanda Nunes göra för att vinna!

Pezhman Pars

Publicerat juli 30, 2022

By Pezhman Pars

Kan Amanda ”The Lioness” Nunes vinna tillbaka bältet?

Helgens UFC-gala Pena vs Nunes 2 innehåller två titelfighter varav en av dem är en interimtitel mellan flugviktarna Brandon Moreno och Kai-Kara France, som för övrigt också blir det andra mötet dem emellan.

Det första mötet mellan Julianna Pena och Amanda Nunes går till historieböckerna som en av de största skrällarna i MMA-historien. Nunes ses som en av de absolut största och bästa fighters genom tiderna och alla, verkligen alla, förutom Pena och hennes team, förväntade sig en promenadseger för brasilianskan. Men i rond två visade Pena att hon kunde hålla löftet om att avsluta Nunes och ta hem bältet.

Läs mer

 

Frågan alla ställer sig nu, är: har Amanda Nunes har lärt sig av sina misstag från första matchen och hur kommer hon att utföra sin matchplan denna gång? I första fighten tog hon många smällar, såg ut att bli trött snabbt och hamnade på rygg och fick klappa snabbt när strypet väl satt. Nunes är ursinnigt stark och har en stor erfarenhet av att möta de allra bästa kvinnorna i divisionen.

Mot Pena var det dock inte hon som fick hålla i taktpinnen, vilket påminner om Dominick Reyes fight mot Jon Jones. Att inte ha för stor respekt för sin motståndare och våga gå framåt funkade nästan för Reyes (jag personligen tycker att Reyes vann den fighten) och för Pena så ledde det till ett bälte runt midjan.

Så vad behöver Amanda Nunes göra föra att ta tillbaka bältet? Om hon får för sig att läsa denna artikel och lyssna på en lekman från Stockholm, skulle jag ge henne följande tips:

Gör det du är bäst på

För Nunes del, som är mångsidig, så skulle jag ändå säga att strikingen och de hårda slagen är hennes främsta vapen. Pena kan säkert käka några av slagen, men vi såg från första fighten att hennes ansikte fick sig en rejäl törn. Om Nunes kan sätta några hårda slag i första ronden kommer Pena tveka att sätta gasen i botten och attackera skoningslöst, med risk för att själv bli avslutad.

Var inte rädd för att hamna på mattan

Även om Nunes avslutades på mattan i första mötet så får det inte bli en rädsla för att hamna där igen. Vi vet att Nunes ground and pound kan vara riktigt jobbig och besvärlig även för den tuffaste av fighter. Kan Nunes klara av fighten på mattan kommer Pena inte ha mycket att sätta emot. Tänk på att fighten kan bli 25 minuter lång.

Använd din energi väl

Penas matchplan i första mötet var att gå ut hårt och satsa på ett tidigt avslut. Oavsett vad Pena har i kikaren denna gång behöver Nunes vara smart och inte ta ut sig för snabbt. Lyckas hon med det kommer segern vara hennes och ordningen med att se Amanda Nunes som världens främsta MMA-fighter att återställas.

UFC 277 Pena vs Nunes huvudkort startar 03:00 natten mot söndag och kan ses live på Viaplay.

Annons

Fler Nyheter