Connect with us

svenska fighters

Josefine Knutsson klar för möte med obesegrad fighter i Abu Dhabi!

Publicerat

Josefine Knutsson, FCR 8, Foto_ Andres VIracca_ Papi Chulo Pictures


Nyheter

Josefine Knutsson klar för möte med obesegrad fighter i Abu Dhabi!

Publicerat 6 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Andres Viracca

Josefine Knutsson, FCR 8, Foto_ Andres VIracca_ Papi Chulo Pictures

Nu har den glödheta svenska MMA-talangen Josefine ”Thunder” Knutsson (4-0) bokats för en toppmatch – mot australiensiska Jacinta ”The Juggernaut” Austin (4-0)!

Det var Frontkick.online som avslöjade nyheten om matchen, som äger rum på UAE Warriors 35 i Abu Dhabi den 25 februari. 

Läs mer

Möter sin australiensiska motsvarighet 

Knutsson är en väldigt erfaren samt meriterad striker som är trefaldig svensk mästare i thaiboxning och världsmästare i thaiboxning. Utöver det har hon dessutom tävlat i K-1.

När Knutsson sadlade om till MMA under 2020 var det uppenbart att hon var redo för att nå höga höjder. Hon dominerade sina första motståndare, inklusive den forne TUF-deltagaren Lanchana Green, vilket gav svenskan en chans i Road to the UFC.

”Thunder” mötte sydkoreanskan Seo Yedam i en match som hade kunnat ge vinnaren ett UFC-kontrakt. Knutsson dominerade än en gång men matchen var något mer passiv, främst på grund av motståndaren. Trots att svenskan segrade så fick hon inget kontrakt i UFC. 

Austin påminner om Knutsson då hon också har rötter i kickboxning samt thaiboxning och har ett fläckfritt matchfacit inom MMA sedan hon debuterade i marts 2021.

Australiensiskan har vunnit mästerskap och titlar inom kick- och thaiboxning och har likt Knutsson dominerat alla motståndare hittills. 

Medan inget är hugget i sten finns det en väldigt god chans att vinnaren i detta möte mellan strikers får skjuts till UFC.

Josefine Knutsson vs Jacinta Austin – vem vinner? 

ANNONS

Fler Nyheter