svenska fighters

Sadibou Sy återvänder i ny viktklass i PFL!

Publicerat

Sadibou Sy återvänder i ny viktklass i PFL – mot Josh Silveira

Den svenske forne PFL-mästaren Sadibou Sy är tillbaka för en ny match och kommer att flytta från welterviktsdivisionen till lätt tungvikt för att ta sig an Josh Silveira!

Matchen äger rum på PFL:s andra reguljära gala för 2024-säsgongen. Galan äger rum i Las Vegas den tolfte april.

Galans huvudmatch består av ett lätt tungviktsmöte mellan Bellators Phil Davis och den forne PFL-mästaren Robert Wilkinson.

Möter finalisten i lätt tungviktsturneringen

Sy vann PFL-turneringen under 2022 efter en mycket imponerande sträcka där han besegrade bland andra den forne Bellatormästaren Rory MacDonald.

I förra årets säsong hann Sy med två imponerande segrar för att säkra en plats i kvartsfinal mot Magomed Magomedkerimov. Sy såg fram emot chansen till revansch för en förlust under 2021 men fastnade i en giljotin i den tredje ronden som han tvingades klappa ut till.

Nu flyttar Sy upp till lätt tungvikt för att möta Silveira, som imponerade under förra årets turnering.

Silveira vann tre raka matcher via avslut i den första ronden men väl i final mot Impa Kasangenay förlorade han ett domslut efter fem tuffa ronder.

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!