Connect with us

Thaiboxning

Sixten Larsson tar medalj i thaiboxnings-VM!

Publicerat

Sixten Larsson Muay Thai VM

Sixten Larsson från Borås kan numera titulera sig som VM-medaljör i thaiboxning!

Boråsaren tävlade i årets upplaga av Internationella Thaiboxningsförbundets (IFMA) världsmästerskap och tog sig enda till semifinal i U23:s -75-kilosklass. Där fick han tufft motstånd i form av ukrainaren Nikita Zakharchenko som besegrade svensken via domslut med siffrorna 30-27. Zakharchenko kom slutligen att förlora i finalen mot Kirill Gribov.

Sixten, som är flerfaldig svensk thaiboxningsmästare, tog till sociala medier för att lufta sina tankar kring matchen och sin VM-medalj.

– Mitt första VM fick jag nöja mig med ett brons, skrev Sixten Larsson. Inte det jag hade hoppats på, men har lärt mig otroligt mycket som jag kommer ta med mig hem till Sverige. Vill passa på och tacka Familj, vänner och min coach Wille som har stöttat och förberett mig inför detta Världsmästerskap. Ni alla är guld värda!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @sixtenlarssonn

LÄS MER OM SIXTEN LARSSON: Jonathan Larsson knockar Dalian Dawoddy i fjärde ronden!

Tufft för Sverige i thaiboxnings-VM

21-åriga Sixten Larsson från Fightgym Borås var den som placerade dig bäst av alla Sveriges sex representanter. Alla seniorer förlorade sina matcher i kvartsfinalerna, tre av dem via domslut med poängen 29-28.

Detta var Sveriges VM-trupp 2024:

  • -75kg (U23): Sixten Larsson: Brons
  • -60kg: Frida Lindberg
  • -57kg: Javad Vahid Rezah
  • -86kg: Andreas Lilliecrona
  • -71 kg: Angela Mamic
  • -57 kg: Livia Malmborg Nygaard