Connect with us

UFC

Artem Lobov stämmer Conor McGregor på miljonbelopp!

Publicerat


Nyheter

Artem Lobov stämmer Conor McGregor: Kräver miljonbelopp!

Publicerat november 23, 2022

By Pezhman Pars

Hävdar att han var initativtagare till whiskeyn ”Proper 12”

Den forne UFC-fightern Artem Lobov har stämt storstjärnan Conor McGregor och kräver nu 5% av intäkterna från försäljningen av hans Whiskey-märke ”Proper 12” som såldes för 600 miljoner dollar i april 2021. Lobov och McGregor har tidigare varit goda vänner och träningskamrater. De var också inblandade i den kända ”bussincidenten” 2019 när McGregor kastade ett räcke mot en buss där bland annat Khabib Nurmagomedov befann sig i.

Enligt MMA Mania säger Lobov att det var hans idé att starta ett eget märke och han ska ha tagit kontakt med olika destillerier och därefter presenterat ett förslag till irländaren. Detta efter att McGregor ska ha erbjudits att starta ett samarbete om eget Whiskey-märke med islännningen Hafthor Bjornsson, mer känd som karaktären ”The Mountain” i den populära serien ”Game of Thrones”. I ett instagram-inlägg på sin sida hävdar Lobov att ”Proper 12” är den bästa ”deal” han har kommit på och att det är otroligt att se hur det på så kort tid nått denna succé.

Men anklagelserna tillbakavisas av McGregors talesperson Karen J. Kessler som hävdat att Lobovs påståenden är felaktiga.  Till tidningen ”Irish Independent” skriver hon att ”Proper No. Twelve Irish whiskey was created, developed, branded and tirelessly promoted by Conor McGregor.

Läs mer

“Proper 12” lanserades 2018 och vid försäljningen tre år senare var det tre ägare som delade på försäljningssumman på 600 miljoner dollar. Om Lobov skulle få denna stämning igenom skulle det innebära 30 miljoner dollar in i kassan.

Lobov la handskarna på hyllan förra året efter en mindre framgångsrik UFC-karriär med två vinster och fem förluster. Därefter fortsatte han att boxas utan handskar i ”Bare Knuckle FC” med ett facit på två vinster och en förlust.

ANNONS

Fler Nyheter