Connect with us

UFC

Daniel Cormier har ett matchförslag för Khamzat: ”Logiskt”

Publicerat


Nyheter

Daniel Cormier har ett matchförslag för Khamzat: ”Logiskt”

Publicerat 1 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Svenske Khamzat Chimaev är fortfarande en av UFC:s hetaste och mest spännande fighters – men han står utan motståndare i dagsläget. Enligt den forne dubbelmästaren Daniel Cormier borde Khamzat ta sig an rivalen Paulo Costa härnäst.

I en video på Cormiers YouTube-kanal berättade han varför han anser att de bittra rivalerna ör mötas i UFC-buren. Cormier lade fram det som gynnsamt för Costa – vars UFC-kontrakt snart är slut. 

– Paulo Costa är i princip färdig med sitt UFC-kontrakt, sade Cormier. UFC kommer ge dig en fight för att bevisa varför de bör betala dig när du nått slutet för om Paulo Costa går och slår Khamzat Chimaev så kan han få vad han vill. Så för honom är det logiskt. 

Läs mer

Var nära på att ryka ihop på UFC Performance Institute

Tidigare i år inför Khamzats planerade huvudmatch mot Nate Diaz (som inte blev av på grund av en viktmiss) stötte svensken på Costa på UFC Performance Institute i Las Vegas. 

Costa hade tidigare uttalat sig om en önskan att möta Khamzat och herrarna var nära på att ryka ihop på plats

Sedan dess har bägge munhuggits på sociala medier men ingen match har materialiserats. Costa uppgavs ha en match mot Robert Whittaker planerad, men de planerna föll isär och matchen skrotades. 

Om både Khamzat och Costa fortfarande vill mötas så är det en av de största potentiella matcherna UFC skulle kunna boka just nu. 

Vill du se Khamzat mot Paulo Costa? 

ANNONS

Fler Nyheter