Connect with us

UFC

Slog UFC-svensken – nu går topprankade fightern i pension!

Publicerat

 

Nyheter

Slog UFC-svensken – nu går topprankade fightern i pension!

Publicerat 2 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den topprankade UFC-lättviktaren Damir Ismagulov har valt att gå i pension.

Det chockerande beskedet kom direkt från Ismagulov, som tog till sociala medier för att annonsera pensionen. Enligt Ismagulov, som härstammar från Kazakstan, är det på grund av ospecificerade hälsoskäl som han tvingas lägga handskarna på hyllan.

– Dessvärre har jag tvingats avsluta min sportkarriär, på grund av hälsoskäl, skrev Ismagulov på ryska. Tack till alla som var med mig oavsett resultatet i bataljerna, de som var sjuka och oroliga. Det var en intressant resa, ett tillfälle att minnas. Kram till alla.

Läs mer

Gick tre jämna ronder med Guram Kutateladze

Ismagulov är i skrivande stund rankad på tolfteplats i UFC:s ranking.

Kazaken tog sig in i UFC som mästare i den respekterade organisationen M-1 och hela 14 raka segrar.

Ismagulov radade upp fyra raka segrar i UFC, inklusive mot respekterade fighters som Joel Alvarez och Thiago Moises. Det räckte för att säkra ett uppmärksammat möte med svenske Guram Kutateladze i juni 2022.

Herrarna gick tre jämna ronder och efter full tid utnämndes Ismagulov till segrare via ett jämnt domslut som även var kontroversiellt på grund av poängsättningen.

Därefter gick Ismgaulov sin senaste match, mot Arman Tsarukyan på UFC:s ssita gala förra året. Tsarukyan använde sin brottning för att neutralisera Ismagulovs briljanta boxning, och kammade hem en seger på domslut.

Ismagulov lovordades av flera experter som en av de farligaste oslipade diamanterna i lättvikt, det återstår att se om pensionen håller.

Kommer du sakna Damir Ismagulov i UFC?

ANNONS

Fler Nyheter