Connect with us

UFC

Jiri Prochazka lämnar ifrån sig titeln – ny titelmatch äger rum på UFC 282

Publicerat


Nyheter

Jiri Prochazka lämnar ifrån sig titeln – ny titelmatch äger rum på UFC 282

Publicerat 24 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Jiri Prochazka kommer inte längre tävla på UFC 282 den tionde december. Han är inte hellre längre lätt tungviktsmästare i UFC.

Prochazka skulle ha gjort sitt första titelförsvar i en efterlängtad returmatch mot Glover Teixeira.

Under natten blev det klart att Prochazka råkat ut för en allvarlig axelskada som kräver operation. Prochazka förväntas bli borta från tävling i minst ett halvår. Enligt UFC:s vd Dana White var det den värsta axelskadan hittills skådad i organisationen.

– Detta är den värsta axelskadan läkarna sett genom UFC:s historia, berättade White för Yahoo Sports. Det är riktigt jävla illa. Hans axel är riktigt skadad. Han kommer behöva en allvarlig operation och kommer kräva långvarig rehabilitering.

I ett inlägg på instagram förklarade Prochazka att han inte ville att divisionen skulle lida på grund av hans frånvaro. Därför valde han, efter samtal med UFC, att lämna ifrån sig titeln och låta divisionen gå vidare.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Jiří “BJP” Procházka (@jirkaprochazka)

Läs mer

Delade huvudmatchen uppflyttad

Som tur är så hade UFC en match inbokad på samma gala som kunde bli ny huvudattraktion. De topprankade lätt tungviktarna Jan Blachowicz och Magomed Ankalaev var planerade att mötas i den delade huvudmatchen som mer eller mindre förväntades producera nästa titelutmanare.

Blachowicz är före detta lätt tungviktsmästare som förlorade titeln via submission mot ovannämnda Teixeira. Sedan dess har han återvänt till vinstkolumnen med en TKO-seger mot Aleksandar Rakic.

Ankalaev sitter på en imponerande nio matcher lång vinstsvit. Han har segrar mot bland andra Anthony Smith och Thiago Santos.

Vem tar efter Jiri Prochazka som ny lätt tungviktsmästare på UFC 282?

ANNONS

Fler Nyheter