Connect with us

Hetast Just Nu

Khamzat rasar mot nya UFC-mästaren efter påståendena: ”Fejk fighter!”

Publicerat

 

Nyheter

Khamzat rasar mot nya UFC-mästaren efter påståendena: ”Fejk fighter!”

Publicerat 29 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

UFC återvänder till Brasilien i januari men Khamzat Chimaev och Alex Pereira verkar inta vara överens om vad som sagts inför ett potentiellt möte där.

Pereira blev mellanviktsmästare i UFC tidigare i månaden efter att ha knockat rivalen Israel Adesanya. Det dröjde inte länge innan svenske Khamzat utmanade Pereira för en match.

Nu ska bägge fighters ha gått med på att mötas på UFC 283 den 21 januari i Rio de Janeiro, Brasilien. Det råder dock delade meningar kring vad som sagts.

Pereira påstår att han gick med på att möta Khamzat i lätt tungvikt eftersom han behöver mer tid för att klara mellanviktsgränsen.

Khamzat menar dock att det inte stämmer och att Pereira ljuger om matchen.

– Jag bad om denna matchen i Brasilien, fejk bälte fejk coach fejk fighter, skrev Khamzat på Twitter.

Läs mer

Båda två obesegrade i UFC

Även om Khamzat har en bakgrund inom brottning och Pereira är en flerfaldig kickboxningsmästare finns det stora likheter mellan herrarna.

Svensken är obesegrad och dundrade in i UFC med flera dominanta, rekordsättande segrar. Hittills har Khamzat radat upp sex raka segrar i UFC, alla utom en via avslut.

Pereira behövde endast tre segrar för att säkra en titelchans i UFC. Två utav tre segrar var dock via brutal knockout – en av de topprankade Sean Strickland.

Båda fighters har dominerat i UFC och är specialister inom en viss kampsport. Det återstår att se om och när de möts i buren.

Vill du se Khamzat Chimaev vs Alex Pereira?

ANNONS

Fler Nyheter