Connect with us

UFC

KLART: Israel Adesanya försvarar titeln mot rivalen i Madison Square Garden

Publicerat


Nyheter

KLART: Israel Adesanya försvarar titeln mot rivalen i Madison Square Garden

Publicerat 6 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”The Last Stylebender” återvänder för sin första match i New York sedan 2018

Nu är UFC:s mellanviktsmästare Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (23-1) klar för sitt nästa titelförsvar och det blir mot den enda fightern som någonsin knockat honom: rivalen Alex Pereira (6-1)!

ESPN avslöjade matchen, som äger rum på UFC 281 i Madison Square Garden, New York City, den tolfte november. 

Utöver detta kommer även det framemotsedda lättviktsmötet mellan Dustin Poirier och Michael Chandler att äga rum på samma gala. 

Läs mer

Knockade Adesanya brutalt

Både Adesanya och Pereira har rötterna i kickboxning – en sport där de mötts två gånger. Pereira vann bägge mötena, först via domslut i april 2016. I det andra mötet drygt ett år senare vann Pereira via grov knockout. 

I MMA har Adesanya varit i stort sett helt fläckfri i mellanvikt. Ingen fighter har hotat honom på toppen av divisionen och han har slagit fighters som Robert Whittaker, Marvin Vettori och Paulo Costa. Hans enda förlust skedde i lätt tungvikt mot den dåvarande mästaren Jan Blachowicz

Sist Adesanya var aktuell försvarade han titeln mot Jared Cannonier via domslut. Det var dock en prestation där Adesanya fick mycket kritik för att han inte var aktiv nog. 

Sedan han anslöt sig till UFC i har Pereira briljerat med tre raka segrar, två via knockout. I sitt senaste framträdande knockade han sjätterankade Sean Strickland i den första ronden.

Vem lämnar med titeln på UFC 281: Israel Adesanya eller Alex Pereria?

Annons

Fler Nyheter