Connect with us

UFC

Lättviktaren om Paddy: ”UFC låter mig inte möta honom”

Publicerat

 

Nyheter

Lättviktaren om Paddy Pimblett: ”UFC låter mig inte möta honom”

Publicerat 15 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC-lättviktaren Drew Dober har en toppmatch inbokad på lördag – men är ändå ute efter superstjärnan Paddy Pimblett.

Dober kommer att möta veteranen Bobby Green på UFC Vegas 66 i helgen. Inför matchen på mediadagen tillfrågades dock Dober om ett potentiellt möte med Pimblett. Många fans har vänt sig mot och börjat ifrågasätta Pimbletts potential efter hans kontroversiella poängvinst över Jared Gordon på UFC 282.

I sitt svar avslöjade Dober att han är mer än villig att möta Pimblett, men tvivlar på att det kommer tillåtas av UFC.

– UFC låter mig inte möta honom, berättade Dober för reportrar på mediadagen inför UFC Vegas 66. Låt oss vara ärliga. Vi såg hans senaste match. Vi vet vad jag är kapabel till. Det hade varit en rolig match. Jag vill bara möta honom i London på O2 Arena. Så om Paddy säger ”ja” så är jag helt för det. Men vi vet allihopa. VI har Dana, UFC och alla de – de kommer inte låta det hända.

Läs mer

Kan hinna ikapp Dustin Poiriers knockoutrekord

Dober har tävlat i UFC sedan november 2013 och han har mött många av lättviktsdivisionens bästa fighters som Beneil Dariush och Islam Makhachev.

Han har elva segrar i lättvikt varav sju är via knockout – vilket lägger honom på delad andraplats i lättvikt gällande flest knockoutsegrar i divisionen. Den enda som har fler är Dustin Poirier med åtta knockoutvinster. Om Dober knockar Green hamnar han på delad förstaplats med flest segrar via knockout i lättvikt.

I dagsläget sitter Dober på två raka segrar via T/KO, mot Terrence McKinney och senast Rafael Alves.

Tror du att Drew Dober och Paddy Pimblett kan mötas?

ANNONS

Fler Nyheter