Connect with us

Hetast Just Nu

Nya detaljer läckta inför Khamzat Chimaev vs Colby Covington!

Publicerat


Nyheter

Nya detaljer läckta inför Khamzat Chimaev vs Colby Covington!

Publicerat 26 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Det påstådda mötet mellan svenske Khamzat ”Borz” Chimaev och den amerikanske tvåfaldige titelutmanaren Colby ”Chaos” Covington ser enbart ut att bli större och större. 

Förra veckan började det cirkulera rykten om ett möte mellan welterviktarna. Enligt de påstådda uppgifterna kommer de att mötas den fjärde mars i den delade huvudmatchen på UFC 284. Galan i sig är långt ifrån officiellt annonserad men enligt ett flertal uppgifter kommer galan äga rum i London och toppas av med ett tredje möte mellan Leon Edwards och Kamaru Usman.

Ytterligare uppgifter har nu inkommit och enligt de kommer Khamzat vs Covington att vara en femrondersmatch. Hittills har UFC inte bekräftat några av uppgifterna. 

Läs mer

Vinnaren får titelchans?

MMA Uncensored har nu också rapporterat att vinnaren mellan Khamzat och Covington kommer få nästa chans på titeln. 

Covington har utmanat om titeln två gånger – bägge matcher var mot den forne mästaren Usman. Medan Covington blev avslutad via en sen TKO i den sista ronden så var deras returmatch ännu jämnare, och det finns de som anser att Covington gjorde nog för att vinna tre ronder, men domarna utsåg Usman till segrare. 

Khamzat kommer senast från en dominant vinst mot Kevin Holland på UFC 279. Utsprungligen skulle Khamzat ha mött Nate Diaz, men blev av med matchen till följd av en katastrofal viktmiss

Det har spekulerats om att Khamzats framtid ligger en viktklass upp i mellanvikt, och hans team har även öppnat för ett möte med mellanviktaren Paulo Costa

Det återstår att se om de påstådda uppgifterna gällande Khamzat vs Covington stämmer. 

Vill du se Khamzat Chimaev mot Colby Covington? 

ANNONS

Fler Nyheter