Connect with us

UFC

Team Khamzat öppnar för möte med Paulo Costa: ”Kan få det att hända”

Publicerat


Nyheter

Team Khamzat öppnar för möte med Paulo Costa: ”Kan få det att hända”

Publicerat 10 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har nu gått drygt en månad sedan den hetsiga konfrontationen mellan svenske Khamzat Chimaev och brasilianske Paulo Costa – men en match mellan de är fortfarande möjligt. 

Det var under fight week inför UFC 279 som Khamzat och Costa hamnade i ett intensivt tjafs där de fick separeras. Sedan dess har de munhuggits fram och tillbaka på sociala medier. 

I dagsläget har Khamzat ingen match planerad och har inte heller någon tydlig motståndare i sikte. 

Läs mer

Coachen om match i mellanvikt: ”Intressant” 

Khamzats BJJ-coach Alan ”Finfou” Nascimento talade nyligen med MMA Fighting och öppnade upp om möjligheten för succésvensken att flytta upp från weltervikt till mellanvikt. 

– 77-kilosklassen har fastnat lite grann på grund av returmatchen, sade Nascimento med referens till det planerade trilogimötet mellan Leon Edwards och Kamaru Usman. Chimaevs situation i weltervikt är att antagligen vänta på [titel]match eller agera backupfighter ifall någon blir skadad. Men om han flyttar upp hade en match mot en topp 5-kille varit intressant. 

”Finfou” fortsatte förklara att de helst vill att Khamzat stannar kvar i weltervikt för att fullfölja allt han startat i den divisionen.

De utesluter dock inte ett potentiellt möte med Costa.

– Om UFC tycker det är görbart, så kan han få det att hända, sade Nascimento. UFC är ett företag som vill ha siffror, vill ha resultat, vill sälja, så jag tror att UFC kommer få det att hända om de vill. Absolut. 

Varken Khamzat eller Costa har en match i görningen och bägge är i en något osäker position i deras respektive divisioner.

Som Nascimento antyder på så så kan en match mellan Khamzat och Costa bokas – om UFC önskar det. 

Vill du se Khamzat Chimaev vs Paulo Costa? 

ANNONS

Fler Nyheter