Connect with us

UFC

UFC 280: Aljamain Sterling avslutar TJ Dillashaw med brutala slag!

Publicerat

 

Nyheter

UFC 280: Aljamain Sterling avslutar TJ Dillashaw med brutala slag!

Publicerat 22 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den delade huvudmatchen på UFC 280 bestod av en titelmatch i bantamvikt mellan den regerande mästaren Aljamain Sterling och den forne mästaren TJ Dillashaw.

Matchen inleddes i ett rasande tempo men Sterling fick snabbt en nedtagning och hotade nästan direkt med en rear naked choke. Dillashaw klarade sig igenom submissionförsöken och tog sig upp till fötterna mot slutet av ronden.

Dillashaw försökte inleda den andra ronden med slag och sparkar men blev nedtagen snabbt igen. Väl på marken tog Sterling sig till back mount och började ösa ner med skoningslösa slag. Efter flera sekunder av obesvarade alg klev domaren emellan och stoppade matchen.

Sterling lyckades därmed med sitt andra titelförsvar via teknisk knockout i den andra ronden 3:44.

Läs mer

Diskvalificering & doping – en titel omsusad av kontrovers

Sterling vann bantamviktstiteln i ett sällsynt fall av diskvalificering. Han mötte Petr Yan – som i en bisarr sekvens knäade en tydligt markbunden Sterling. Det blev det enda fallet där en fighter vunnit en UFC-titel via diskvalificering.

En returmatch bokades och då försvarade Sterling titeln via delat domslut.

Dillashaw var bantamviktsmästare mellan 2017 och 2018 men blev fråntagen sin titel när han testade positivt för steroider i början av 2019.

Dillashaw återvände förra året och gick fem jämna ronder med Cory Sandhagen. I slutändan segrade Dillashaw via ett något kontroversiellt domslut och säkrade mer eller mindre titelchans med segern.

ANNONS

Fler Nyheter