Connect with us

UFC

UFC 280: Islam Makhachev är den nya lättviktsmästaren!

Publicerat


Nyheter

UFC 280: Islam Makhachev avslutar Charles Oliveira i andra ronden!

Publicerat 22 oktober, 2022

By Erik

En ny lättviktsmästare kröntes nyss under UFC 280 när Charles Oliveira och Islam Makhachev gjorde upp. 

Oliveira (33-8) mot Makhachev (22-1) var på förhand ett riktigt grapplingmöte där hela 31 av deras gemensamma 55 vinster kommit på avslut via submission.

Även denna match avslutas på submission men det visade sig att det var det stående som skulle avgöra och göra Islam Makhachev till UFC´s nya lättviktsmästare.

Tempot sattes direkt när Oliveira startade matchen med en flygande spark och första rond var väldigt fartfylld. Det var dock framförallt Makhachev  som fick mest uträttat i första ronden och la brasilianaren på rygg två gånger. Han lyckade även ge Oliveira ett mindre cut genom en fin vänster.

Andra ronden startar i högt tempo för att senare slå av. Från ingenstans träffar Makhachev med en kross som sätter Oliveira på rumpan och Makhachev tar direkt tillfället i akt och kapitaliserar på den rockade brassen. En snabbt kopplade sidechoke får brasilianaren att klappa ut och vi har en ny lättviktsmästare i Islam Makhachev!

 

Läs mer

Gjorde upp om vakant titel 

Trots att Oliveira är obesegrad i titelmatcher i UFC var han teknisk sett inte mästare när han mötte Makhachev. 

Oliveira blev lättviktsmästare efter att ha knockat Michael Chandler och försvarade sedan den mot Dustin Poirier. I samband med sitt titelförsvar mot Justin Gaethje blev dock Oliveira fråntagen sin titel i samband med en kontroversiell viktmiss. 

Makhachev äntrade UFC 280 med hela tio raka segrar i ryggen. Han hade besegrat bland andra Arman Tsarukyan och hade avslutat fighters som Dan Hooker och Bobby Green

ANNONS

Fler Nyheter