Nyheter

Se hur UFC-profilen förutspådde Khamzats framgång!

Publicerat april 5, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den forne UFC-kommentatorn Brian Stann visste att succésvensken Khamzat Chimaev skulle röra om i UFC – innan supertalangen ens gjort proffsdebut! 

Sedan sin proffsdebut i maj 2018 har den svenske welterviktaren Khamzat Chimaev (10-0) inte gjort något annat än att dominera.

Han radade snabbt upp sex raka segrar via avslut, inklusive en knockoutseger över toppfightern Ikram Aliskerov, för att sedan säkra en match i UFC på kort notis.

Khamzat körde över walesaren John Phillips, ströp ut britten i den andra ronden, och fick UFC-debuten att se enkel ut. Därefter avslutade han även Rhys McKee, Gerald Meerschaert och senast Li Jingliang i fullständigt ensidiga matcher och succén var ett faktum.

Nu när Khamzat tagit MMA-världen med storm väntar ett möte med andrarankade forne titelutmanaren Gilbert Burns (20-4) på UFC 273 i helgen.

Brian Stann kände till Khamzat före många andra

Medan många inom MMA-Sverige visste att Khamzat var en framtida stjärna så fanns det ytterligare en stor MMA-profil som förutspådde svenskens framgång för flera år sedan. Cirka ett år innan Khamzat ens gjorde proffsdebut.

I en Q&A under UFC Auckland under sommaren 2017 avslöjade den forne UFC-fightern och kommentatorn Brian Stann att han hade höga förväntningar på Khamzat.

– Det finns en welterviktare i Sverige hos Allstars som tränar med Alexander Gustafsson, sade Stann. Jag vet inte vad han heter, jag känner bara till honom via hans rykte och han är inte i UFC än, men han har haft mycket framgång mot alla de stora namnen och tränar på Allstars i Stockholm. När de signar den här killen tror jag att han verkligen kommer slå igenom.

Stann visade sig ha helt rätt och säger något om hur mycket koll han har på stigande MMA-talanger världen runt. Det återstår att se om Khamzat lever upp till de skyhöga förväntningarna som många fans har på honom.

Annons

Fler Nyheter

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.