Nyheter

Khamzat Chimaev byter fokus - utmanar världstvåan

Publicerat 23 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

UFC:s regerande welterviktsmästare Kamaru Usman är fortfarande borta från buren på grund av en handskada. Detta har lett till att den svenske stjärnan Khamzat Chimaev nu istället har siktet inställt på den topprankade britten Leon Edwards

Efter att ha radat upp sin femte raka UFC-seger utmanade Khamzat den regerande mästaren. Usman har dock återhämtat sig från en handskada en längre tid – då återhämtningen tar mycket längre än väntat.

Det verkar nu som att Khamzat inte är intresserad av att vänta och har därför valt att utmana Edwards – som var näst på tur i att utmana om titeln. 

– Låt oss fightas [Leon Edwards], skrev Khamzat på Twitter.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Har bokats för match tre gånger 

Khamzat är rankad på tredjeplats i UFC:s ranking efter att ha slagit den forne titelutmanaren Gilbert Burns i sin senaste match. 

Andrarankade Edwards är obesegrad i sina tio senaste matcher med segrar över Rafael dos Anjos och Nate Diaz med flera. Sist han förlorade var via ett domslut efter tre gångna ronder med just Usman i slutet av 2015.

Khamzat och Edwards har varit bokade för att mötas hela tre gånger tidigare. De bokades först för match i december 2020, men matchen ställdes in efter att Edwards testade positivt för covid. 

Mötet bokades om i januari samt mars 2021 men matchen fick  ställs in bägge gånger.

Det kan mycket väl vara fjärde gången gilt för dessa topprankade welterviktare.

Vill du se Khamzat Chimaev och Leon Edwards mötas? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.