Nyheter

Kontroversiella fightern om supermatchen: "Det var riggat!"

Publicerat 22 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Superfighten mellan lättviktsmästaren Islam Makhachev och fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski skedde inte under rättvisa omständigheter – enligt den kontroversiella UFC-fjäderviktaren Bryce ”Thug Nasty” Mitchell

Herrarna möttes i huvudmatchen på UFC 284 i en av årets mest framemotsedda matcher, ett äkta toppmöte mellan två av världens allra bästa fighters. 

Det var en jämn tillställning där bägge fighters överraskade. Makhachev var mycket bättre på fötterna än vad många hade väntat sig medan Volkanovski briljerade med sin grappling. 

Efter fem jämna ronder segrade Makhachev med siffrorna (48–47, 48–47, 49–46). Det var oerhört jämnt och det finns de som anser att Volkanovski förtjänade att vinna tre utav fem ronder. 

Bryce Mitchell om Makhachev vs Volkanovski: ”Jag köper inte det”

Mitchell, som är känd för udda åsikter, tror dock att domslutet var riggat. 

– Den matchen var riktigt jävla riggad, sade Mitchell i en intervju med Fanatics View. [Makhachev] drar in alla de pengarna från Mellanöstern. När man drar in de slags oljepengarna och Mellanösternpengarna – alla de rikaste människorna i världen kommer från Mellanöstern! Jag antar att de bara betalade poängdomarna. 

– Jag vet att Alexander Volkanovski vann ett domslut, jag tycker inte något, jag vet att han vann, och jag vet att den skiten var riggad. Jag är inte korkad. Du kan inte säga att den skiten inte var riggad. Jag köper inte det. Du kan betala de poängdomarna vad fan du vill betala de. Jag vet att Alexander Volkanovski vann den matchen. 

Det är värt att nämna att UFC 284 ägde rum i Volkanovskis hemland Australien. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Galna åsikter om platt jord och skolskjutningar 

Påstådda konspirationer om mutskandaler är dessvärre långt ifrån det enda galna påståendet som Mitchell haft. 

Bland annat så tror Mitchell att den amerikanska regeringen medvetet skapade och spred covid för att ”orsaka kaos” samt att ”ondska” har tagit över och styr USA.

”Thug Nasty” har en uttalad tro om att jorden är platt och att det inte går att bevisa något om jordens form, plats i solsystemet eller planetens distans från solen. Arkansasfightern menar också på att ”de” ljuger om solens storlek och att den egentligen är mycket mindre än vad veternskapen bevisat. Han var så säker på att jorden är platt att han utmanade UFC-kommentatorn Joe Rogan till en debatt om ämnet. 

Mest beklagligt är Mitchells minst sagt okänsliga åsikter gällande skolskjutningar och masskjutningar i USA. Han menar på att den amerikanska regeringen koordinerar och styr up dessa skjutningar för att motivera striktare vapenlagar och

Härnäst kommer Mitchell ta sig an kanadensaren Jonathan Pearce på UFC 288 den sjätte maj. 

Läs också:

Håller du med Bryce Mitchell – var domslutet mellan Makhachev och Volkanovski uppgjort? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.