Nyheter

Uppgifter: UFC återvänder för ännu en gala i Paris i år!

Publicerat 15 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Förra året gjorde UFC debut i Frankrike med en gala i huvudstaden Paris. Detta efter att MMA äntligen legaliserats i vad som länge varit ett av Europas starkaste MMA-länder. 

Nu verkar planerna för den andra galan i Paris vara i full rullning. 

Enligt uppgifter från franska MMA Propagande kommer nästa UFC-gala i den franska huvudstaden ske lördag den andra september – nästan exakt ett år efter den förra galan, som ägde rum den tredje september 2022. 

Dessa uppgifterna är långt ifrån bekräftade från UFC:s håll men det har förekommit flera uppgifter om en andra gala i höst. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Första galan blev en monumental succé

Förra UFC Paris toppades av med ett hissande tungviktsmöte mellan den lokala favoriten Ciryl Gane och den gästande australiensaren Tai Tuivasa. Matchen blev en äkta klassiker då bägge fighters hade sina stunder under nästan tre hela, våldsamma ronder. Gane segrade dock via knockout mot slutet av den tredje ronden. 

Gane utmanade nyligen om tungviktstiteln på UFC 285 men blev totalt överkörd av Jon Jones och förlorade via submission tidigt i den första ronden. Trots det resultatet finns det en god chans att Gane tävlar igen på hemmaplan. 

Den franska flugviktaren Manon Fiorot sitter för tillfället på andraplats i UFC:s ranking och är oerhört nära en titelchans. Den forne mästaren Valentina Shevchenko förväntas dock få en omedelbar titelchans mot den nykrönta mästaren Alexa Grasso vilket lämnar Fiorot utan en tydlig motståndare.  Hon skulle potentiellt kunna göra upp med den stigande talangen Erin Blanchfield om nästa titelchans. 

Det återstår att se om uppgifterna stämmer och i så fall vem som tävlar på nästa UFC-gala i Frankrike. 

Läs också:

Vilka vill du se fajtas på nästa UFC Paris? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.