Nyheter

Conor McGregor öppnar för att möta UFC-mästaren Alexander Volkanovski i superfight: "Rädd?"

Publicerat 31 maj, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

När fansen talar om de bästa fjäderviktarna genom tiderna så är två fighters som nämns ofta den regerande mästaren Alexander Volkanovski – samt den forne mästaren och numera superstjärnan Conor McGregor.

När han inledde sin UFC-karriär så skar McGregor igenom fjäderviktsdivisionen som en varm kniv genom smör och det var i den viktklassen han fick sin stjärnstatus. 

Ett spekulativt inlägg om en potentiell match mellan McGregor och Volkanovski på sociala medier ledde till att den regerande fjäderviktsmästaren tydliggjorde en önskan om att mötas – i lättvikt. Detta fick ett numera raderat svar från McGregor:

– Rädd? UFC:s pound-for-pound bästa (javisst!) behöver vågar och specifika viktklasser för att tävla mot mig, skrev McGregor. Så vem är verkligen vem och vad är vad? MBF-titeln… De tuffaste idioterna i bastudivisionen. Luffare. Små endivisions-aldrig-varit-mästare-luffare. Inget dåligt om er! 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Båda imponerade i matcher om lättviktstiteln

Drygt efter att McGregor vann fjäderviktstiteln i december 2015 mot Jose Aldo flyttade han upp till lättvikt för att utmana den dåvarande mästaren Eddie Alvarez om bältet.

Mötet är numera ikoniskt då McGregor var så gott som felfri och vann slutligen via knockout i en dominant prestation i den andra ronden. 

Volkanovski är utan tvekan den bästa fjäderviktaren i UFC (och troligtvis världen) då han näst intill har rensat divisionen. Australiensaren har varit så pass dominant att han också flyttade upp till lättvikt i sitt senaste framträdande.

I februari i år utmanade Volkanovski Islam Makhachev och gick tiden ut i ett klassiskt möte. Volkanovski överträffade de flestas förväntningar, sänkte Makhachev och avslutade i en utmärkt position. Volkanovski förlorade slutligen via domslut men briljerade med sin prestation trots det. 

McGregor är troligtvis klar med fjäderviktsdivisionen, men potentiella superfights lät han alltid vara redo för. 

Läs mer

Vill du se Conor McGregor vs Alexander Volkanovski?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.