Nyheter

JUST NU: Samuel Bark tvingas dra sig ut Oktagon - ersättare söks

Publicerat 26 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske knockoutspecialsiten Samuel ”Sammon Decker” Bark (8-2) var inbokad att möta tyske Eduard Kexel på Oktagon 45 – dessvärre kommer det inte att ske. 

Källor på plats i Tjeckien kunde nyligen avslöja för Maximum Sports att Bark tvingats hoppa av matchen. 

Detta är uppgifter som Oktagon nyligen bekräftade

– Samuel bark kan tyvärr inte tävla [på Oktagon}] på grund av hälsobekymmer. Vi söker en erättare mot Eduard Kexel, skrev Oktagon på sociala medier. 

I dagsläget är det osäkert vad anledningen till avhoppet är.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Första ”ordentliga campet”

Omständigheterna kunde inte ha kommit vid ett sämre tillfälle. 

Faktumet är att Bark nu för första gången under sin MMA-karriär haft ett ordentligt träningsläger inför en match i buren. 

– Framförallt har jag ett gym att träna på, jag har inte haft det innan, berättar Bark i intervju med Maximum Sports. Jag har tränat på Nordic wellness, men nu har jag startat ett eget gym. Så för första gången under min MMA-karriär har jag haft ett ordentligt camp, det har jag aldrig haft innan.

Bark såg fram emot att äntligen få visa vad han går för i stororganisationen Oktagon. Han har hittills haft en match där – vilket slutade i TKO-förlust mot mästaren Losene Keita

Inför sin nästa match hade Bark öppnat upp sitt MMA-game och såg fram emot att uppvisa en mer komplett version av sig själv.

– Jag förstod väl att folk har väl kollat alla min matcher och fattar att jag bara söker clinch. Det var väl det jag lärde mig, jag kan inte fortsätta bara söka clinch, jag måste jobba på allt.

Maximum Sports önskar Bark en snabb återhämtning och återvändo till Oktagon. 

Läs mer

Vem borde ersätta Samuel Bark på Oktagon 45? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! Se exempelvis intervjun med MMA-coachen Enrique Parraguez – där han berättar om träningskulturen han vill skapa , eller varför inte videoreportaget med den svenska thaiboxningsmästaren Irene Forsell Nilsson? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.