Nyheter

UFC 292: HAN GÖR DET! Sean O'Malley vinner titeln på knockout!

Publicerat 20 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 292 gick precis av stapeln i Boston, USA där bantamviktsmästaren Aljamain ”Funk Master” Sterling försvarade titeln mot ”Suga” Sean O’Malley.

Det var Sterlings fjärde och kanske även sista titelförsvar då han talat om en potentiell framtid i fjädervikt. 

Sterling satte press tidigt med sparkar som han försökte hitta distansen med. Den första ronden var relativt händelsefattig där bägge fighters träffade med sparkar mot ben och kropp. 

Tidigt i den andra ronden gick Sterling på en nedtagning men försöket blev resultatlöst. När Sterling sedan försökte korta av distansen hittade O’Malley en annan vinkel och träffade med ett hårt slag som sänkte mästaren. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En av de största matcherna i modern bantamvikt

Inför matchen hade Sterling försvarat titeln hela tre gånger mot tre tidigare mästare: Petr Yan, TJ Dillashaw och senast Henry Cejudo. 

Sterling är dock stor för divisionen och har uttalade svårigheter med att klara vikten. han har inte missat vikten hittills, men ambitioner om att flytta till fjädervikt har också varit lika tydliga. 

O’Malley är en av de största stjärnorna som producerats från Dana Whites Contender Series. Med sin unika stil – vad gäller både fighting och personlighet – har O’Malley fångat många fans intresse. 

Matchen på UFC 292 var utan tvekan en av de största inom modern tid gällande UFC:s bantamvitksdivision. 

Läs mer

Kommer vi se Aljamain Sterling vs Sean O’Malley 2? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! Vad tyckte du om titelmatchen mellan Ajamain Sterling och Sean O’Malley

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.