Connect with us

Boxning

Tre silvermedaljer för det svenska landslaget i Tammerfors​

Publicerat

 

Nyheter

Tre silvermedaljer för det svenska landslaget i Tammerfors

Publicerat november 13, 2022

By Philip Dersén

Det svenska seniorlandslaget i boxning var under helgen i Tammerfors. Till slut blev det tre silvermedaljer som tas med hem på flyget till Sverige.

Under helgen som gått var det en stor internationell boxningsturnering i finska Tammerfors. Det svenska boxningslandslaget var på plats med en trupp på 4 stycken seniorboxare.

Den svenska truppen rönte stora framgångar vid andra sidan gränsen. Linköpings Erduan Berisha var direktkvalificerad till söndagens final. Medan Nebil Ibrahim, Erik Mendoza och Liridon Nuha var tvungna att gå in redan i kvartsfinalerna under fredagen. Både Nebil och Erik lyckades bärga segrar, men Hammarbys Liridon föll mot finnen Nikita Nystedt på poäng. Under lördagens semifinaler boxade Erik Mendoza in sig till söndagens final med en poängseger mot Estlands Maksim Ljubimov. Nebil Ibrahim kunde i sin tur ta sig till finalen med träningsoverallen på, då Irlands Jude Gallagher lämnade Walk Over.

Läs mer

Därmed var det garanterat att det svenska landslaget skulle få åka hem med minst tre medaljer av valören silver. Bättre än så blev det inte. Erik Mendoza började finaldagen med att förlora mellanviktsfinalen mot britten Lewis Richardson på poäng. Nebil Ibrahim kom aldrig till start i fjäderviktsfinalen, då ett sår som slagits upp under kvartsfinalen stoppade honom från fortsatt boxning. Inte heller Erduan Berisha lyckades ta hem ett guld till Sverige. Marockanen Mohamed Hamout som var med i OS 2016 i Rio blev för svår. Domaren avbröt matchen i den tredje och sista ronden. Därmed blev det svenska lagets facit tre silvermedaljer.

Nu härnäst är det årets viktigaste svenska turnering som ligger i fokus. Nämligen Svenska Mästerskapet i Bokyrka. Årets mästerskap går av stapeln den 9-11 december.

ANNONS

Fler Nyheter