Connect with us

Boxning

Ryan Garcia vs. Gervonta Davis – Stormatchen uppges vara klar

Publicerat

Ryan Garcia

 

Nyheter

Ryan Garcia vs. Gervonta Davis – Stormatchen uppges vara klar

Publicerat november 18, 2022

By Philip Dersén

Efter många om och men ser det äntligen ut att vara klart. Enligt planen så ska Ryan Garcia och Gervonta Davis ställas mot varandra i Las Vegas under våren 2023. 

Ryan Garcia

Det var under morgonen som nyheten släpptes från Ryan Garcias egna sociala medier. Garcia och WBA-mästaren Gervonta Davis ska nu ha kommit överens med varandra om ett möte i början av nästa år. Men enligt den välkända boxningsjournalisten Dan Rafael återstår det fortfarande detaljer tills avtalen är helt klara.

Planen är att matchen ska ske med viktgränsen 136 punds och gå över 12 ronder. Någon arena är ännu inte spikad för matchen, men platsen kommer vara Las Vegas. De uppgifterna som just nu cirkulerar är att matchen planeras för den 15:e april. En faktor som kan försvåra förhandlingarna är att Gervonta Davis själv gått ut med att han kommer återvända mot en annan motståndare den 7:e januari i Washington D.C. Vid en eventuell förlust eller skada där kan förutsättningarna för stormatchen snabbt ändras.

Läs mer

Gervonta Davis (27-0, 25 KO:s) har hunnit bli 28 år gammal och är numera världsmästare i organisationen WBA. Hans senaste vinst kom mot den hårdslående rivalen Rolando Romero i maj detta året. Romero som är känd för den svenska publiken då han tidigare besegrat Anthony Yigit, blev avslutad i den 6:e ronden av Davis.

24-årige Ryan Garcia (23-0, 19 KO:s) har i sin tur varit relativt inaktiv de senaste åren. Då han kämpat med mental ohälsa har han bara gått 4 matcher sedan början av 2020. Nu senast besegrade han Javier Fortuna via knockout i somras.

 

Även om det fortfarande återstår detaljer innan matchen helt kan offentliggöras, får dagens nyhet ses som ett steg i rätt riktning. Det är många boxningsfans som hoppas på att matchen blir av under våren.

ANNONS

Fler Nyheter