Connect with us

Exklusivt

Alexander Gustafsson: Handskarna på hyllan eller mer att ge?

Publicerat


Nyheter

Alexander Gustafsson: Handskarna på hyllan eller mer att ge?

Simon Alvhed Wolving

Publicerat oktober 13, 2022

By Simon Alvhed Wolving

Med Alexander ”The Mauler” Gustafssons (18-8) stundande comeback på UFC 282 där han ställs mot Ovince St. Preux (26-16) valde vi att samla ihop lite tankar och åsikter kring den svenska MMA-legenden.

Gustafsson kommer senast från en förlust mot Nikita Krylov (28-9) i juli i år. Efter det var det en hel del som ansåg att ”The Mauler” borde lägga handskarna på hyllan, däribland forne motståndaren Daniel Cormier.

Åsikterna kring Gustafssons fortsatta karriär är många och vitt spridda. Här är Maximum Sports tankar kring ämnet.

Simon Alvhed Wolving

Jag tycker det är superkul att Gustafsson fortsätter köra! De senaste matcherna har inte gått hans väg visst, men jag ser inte en man som inte har något kvar att ge. Jag ser fortfarande han som nästan slog både Jones och DC, han som storstilat knockade Teixeira och han som länge sågs som det största hotet i lätt tungvikt.

Jag tror absolut att Gustafsson kan göra upp med top 5 i både lätt tungvikt och tungvikt. Vad jag däremot undrar är varför han väljer att fortsätta gå matcher. Som ovan nämnt, ingen blir gladare än jag över att se Gustafsson slåss men det förutsätter att han själv faktiskt vill det. Jag hoppas således att han fortsätter tävla för att han genuint vill och inte för att han av en eller annan anledning känner att han måste.

Kort och gott, så länge Gustafsson vill fightas så ser jag ingen anledning att han inte ska göra det. Jag tror hans karriär kan komma in i andra andningen.

Sebastian Vendel-Martinez

I slutändan är det bara Alexander Gustafsson själv som kan och bör ta några beslut i detta. För min del är han en livs levande legendar som inspirerade ett helt land och som lyfte svensk MMA till en helt annan nivå. För mig är han oförglömlig och någon som pushade mig till att försöka jaga min egna MMA-dröm.

Vad gäller matchen i sig så är jag glad att Gustafsson inte ställs mot en ung, hungrig kille på väg upp i rankingen. Ovince Saint Preux är en perfekt motståndare i en härligt veteran-ig match. Den här sortens match ser jag gärna, men det finns inte många av de kvar. Ed Herman? Visst! Returmatch mot Anthony Smith? Varför inte?! 

Jag tror genuint att han fortfarande har en del att ge. Detta fick vi tyvärr inte se mot Nikita Krylov och det gnager i honom. Han vill ge oss, och främst av allt sig själv, en prestation att minnas. Det är vad jag tror och det får mig bara att älska honom ännu mer. Hatten av till fightern som nästan har för mycket integritet för sitt eget bästa. Det finns bara en Alex! 

Läs mer

 

Pezhman Pars Ivinger

Att Alexander Gustafsson gjorde MMA mainstream i Sverige är det ingen som ifrågasätter, inte heller hans legendstatus. Men såväl fans som media kan vara brutala när vinden vänder, och där är ”Gus” inget undantag. Man är inte bättre än sin senaste fight sägs det, och för Gustafssons del innebär det att han är en skugga av sitt forna jag. Därför gläder det mig att han har en fight mot Ovince Saint Preux inbokad. Gustafsson ska inte användas som en språngbräda för unga hungriga fighters att klättra i ranking och popularitet, utan snarare matchas med liknande fighters i form av ålder, status och var de är i karriären.

 ”OSP” är också en legendar i UFC som verkligen har blandat och gett (tyvärr mest åt det sämre på senare tid) så här kan vi njuta av två veteraner som börjar sjunga på sista versen. Bättre att de gör det gemensamt än att matas till hungriga gamar!

Andreas Bruzelius

Gör precis vad fan du vill.

Jag hade kunnat analysera svenskens reaktionsberoende fightingstil och hur hans avslappnat lösa gard har ett bäst-före-datum. Men vem är jag att tala om för Sveriges genom tiderna bästa MMA-fighter hur han ska uppföra sig?

Gustafsson är unik bland svenska kämpar med sina titelmatcher, vilket placerar honom ett snäppbakom boxaren Ingemar Johansson som den främsta svenska fightern någonsin.

Blott en rond från att sno bältet från Jon Jones, blott en domarröst från att avsätta Daniel Cormier. Med de prestationerna i ryggen har Gustafsson förtjänat att lämna showen precis som han själv behagar.

Med fyra raka nederlag på avslut bakom sig, har Gustafsson goda skäl att tacka för sig. Samtidigt har ”The Mauler” rätten att avsluta på sitt eget sätt. Alla vill gå ur buren på egna villkor och alla vill göra det med en sista seger.

Så med risk för mer skallebank, gör din grej Gustafsson, vad den än må vara.

ANNONS

Fler Nyheter