Connect with us

Exklusivt

Lina Länsberg om livsförändringen: ”Är helt klart en ny person”

Publicerat


Nyheter

Lina Länsberg om livsförändringen: ”Är helt klart en ny person”

Publicerat 19 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nästa månad återvänder den svenske bantamviktaren Lina ”Elbow Queen” Länsberg (10-7) i en avgörande match. Hon äntrar dock matchen med en helt annan inställning än tidigare i karriären, ”världen är så annorlunda.”

Sist Lina Länsberg var aktuell gick hon tre tuffa ronder med brasilianskan Karol Rosa. Länsberg hade en stark inledning men fick inte igenom allt hon ville eller behövde. I slutändan förlorade Länsberg ett domslut mot Rosa. 

Nu väntar ett möte med ännu en tuff brasilianska; Mayra Bueno Silva. Sedan hon flyttat till bantamvikt har Silva vunnit två raka matcher och hon ser ut att kunna röra om i divisionen. 

Länsberg är väl medveten om utmaningarna som väntar i mötet med Silva.

– Mayra är en fighter med mycket vilja vilket är en av hennes största styrkor, berättar Länsberg för Maximum Sports. Hon är bra allround med både fint tekniskt stående och luriga submissions.

”Elbow Queen” verkar dock ha lärt sig från sin senaste match och vet vad hon behöver göra för att säkra en återkomst till vinstkolumnen. 

– Jag vinner genom att inte ge henne utrymme och se till att det är jag som tar kommandot, konstaterar Länsberg.

Läs mer

”Hela världen är annorlunda”

Under 2021 ändrades dock Länsbergs liv. Hon fick sitt första barn, blev mamma, och fick ett helt nytt perspektiv på hur världen fungerar. 

Många fighters har talat om hur deras förhållningssätt till MMA har ändrats när de blivit föräldrar. Det är något som utan tvekan stämmer in på Länsberg. 

– Ja visst är det annorlunda… Hela världen är så annorlunda nu, säger Länsberg. Min självbild, min motivation, min riskbedömning och min vilja är annorlunda nu. Vad exakt som gör det bättre och sämre är svårt att säga just nu. Det behövs nog några år för att kunna analysera det, men jag är helt klart en ny person med nya känslor att förhålla mig till.

Länsberg är målmedveten och tar ingenting för givet. Vad gäller hennes planer i år finns det bara ett mål: seger mot Silva. 

– Att vinna den här matchen, det är det enda som är viktigt just nu, avslutar Länsberg.

Hur går det för Lina Länsberg mot Mayra Bueno Silva?

ANNONS

Fler Nyheter