Connect with us

Exklusivt

Var för bra för sin åldersklass – nu väntar Zone: ”Målet är UFC eller ONE”

Publicerat

 

Nyheter

Var för bra för sin åldersklass – nu väntar Zone: ”Målet är UFC eller ONE”

Simon Alvhed Wolving

Publicerat 17 november, 2022

By Simon Alvhed Wolving

Ett stort leende. Ett stort leende är det första jag ser när jag småspringer ner för trappan, sen som vanligt. På mitt meddelande där jag ursäktade min försening har jag fått ett svar som lyder ”Inga problem, ta din tid”. Det summerar min upplevelse ganska väl kring 23-årige thaiboxningsfenomenet Sayed Mosawi som jag format under de år vi känt varandra; leende och med en attityd som utstrålar ”inga problem”.

Ganska direkt blir hela ”inga problem” operationaliserat då vi börjar med lite catching up och det framgår att Sayed utöver att satsa på en karriär inom kampsporten studerar första året till civilekonom, arbetar inom hemtjänsten och pendlar mellan att bo i Linköping och Jönköping (där han studerar).

Sayed är inbokad att möta Sam Ghorogi på Zone 4 deb 26 november i vad som väntas bli en högkvalificerad strikingmatch. På spel står galan till ära stora summor pengar för performance of the night , Knock out of the night och submission of the night, något som Sayed har siktet på, med reservation för submission då.

Kanske MMA?

Submission för mig dock in på min första fråga. Varför Sayed har vi inte fått se dig i buren med 4 oz-handskar än?

Sayed svarar att det givetvis är planen och att han var på gång i våras men valde istället att ta en proffsmatch i Finland och sen köra thai-VM. Han fortsätter med att säga att han tränar mycket grappling på Kingpin MMA i Jönköping för att förbereda sig på sin MMA-debut.

– Målet är UFC eller One FC, och jag tänker att första matchen får bli i vår nästa år”

Var för bra för sin åldersklass

Vi fortsätter genom att prata om hans näst intill otroliga thaikarriär vid endast 23 år. Sayed har på 8 år hunnit säkra VM-medaljer  och en hel hög med fantastiska vinster utöver det. Sayed berättar vidare:

-Innan jag kom till Sverige tävlade jag i turneringsformat i princip varje helg vilket gjorde det lätt att skaffa erfarenhet”.

Han skrattar och lägger till:

-Jag fick inte tävla med juniorerna då jag ansågs vara för bra och fick direkt dyka in med seniorerna. Så när jag var 14-15 mötte jag personer som var 20-25 år”.

Läs mer

En oplockad  gås inom Thaiboxning

Vi diskuterar vidare kring den eventuella övergången till MMA och jag frågar Sayed om det finns något mer han skulle vilja åstadkomma innan han bytte boxningshandskarna mot 4 oz-handskar. Svaret kommer blixtrande snabbt och med sån entusiasm att jag hoppar till:

-Jag vill möta killen som slog mig i Thailand, Nicholas Bryant. Jag förlorade med ett poäng…”

Sayed tystnar ett tag och spricker sen upp i ett stort leende och proklamerar att denna gång har han (Bryant) ingen chans!

Vi får väl se om Göteborgs Nicholas Bryant är villig att anta utmaningen?

”Showen är viktigast”

Diskussionen rullar vidare in på hans kommande match och vad vi kan förvänta oss. Sayed berättar lite kring hur han ser på sitt uppdrag som fighter.

-Det är viktigt att bjuda på en show, det är vad som är viktigast för mig. De som är där har betalat för sin biljett och det är upp till mig att ge dem valuta för sina pengar. Det är också viktigt att de går därifrån nöjda så de vill komma och kolla nästa gång också”.

Art of the 8 limbs

Jag frågar vad vi kan förvänta oss i denna show och blir utlovad en uppvisning av av alla thaiboxningens vapen, en riktig hyllning till ”the 8 limbs”.

Det är en taggad Sayed jag säger hejdå till och efter en timmes intervju är känslan jag har att det är något speciellt med den här grabben. Jag tror faktiskt att han kan vara den största talangen i Sverige.

ANNONS

Fler Nyheter