Connect with us

Exklusivt

Baysangur Makaev öppnar upp om återkomsten: ”Inte rädd för hans boxning”

Publicerat


Nyheter

Baysangur Makaev öppnar upp om återkomsten: ”Inte rädd för hans boxning”

Publicerat 17 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Se Maximum Sports exklusiva videointervju med talangen.

Nu är äntligen Baysangur Makaev (0-1), lättviktstalangen från Allstars, tillbaka för en ny match!

Den 26 november kommer Makaev att ta sig an den gästande polacken Pawel Szumlas (1-2) på Fight Club Rush (FCR) 14. Det blir en efterlängtad återkomst då Makaev inte tävlat sedan oktober 2021. 

Frånvaron är dock inte självvald. Makaev har ställt upp, även på kort notis, i hopp om att få matcher. Dessvärre har det varit svårt att hitta en motståndare. 

– Jag är jätteglad för att komma tillbaka, berättar Makaev för Maximum Sports. Jag har tränat hårt, varje dag, inga skador, ingenting, har bara varit redo för matchen. Det var vissa matcher jag tog men de [motståndarna] hoppade av på grund av skador, vissa sprang iväg. Nu är jag glad, vi får se den 26:e november. 

 

Läs mer

”Skämdes för att komma tillbaka till gymmet”

Det finns dock en aspekt kring matchen som också påverkat återkomsten. Makaev gjorde sin proffsdebut mot den meriterade thaiboxaren Samuel Bark på Wolf Fight Promotion 3. Efter en stark inledning blev Makaev grovt knockad av ett knä från Bark. Med facit i hand så är det en förlust som har åldrats oerhört bra, men det var trots det ett tufft nederlag. 

En sådan förlust hade kunnat sänka vissa. Det finns fighters som inte återvänt för mindre. Makaev erkänner att han skämdes för förlusten, men att han istället lät sig stärkas från upplevelsen. Han jobbade på sina svagheter, slipade på sina färdigheter, och är nu mer redo än någonsin. 

– Jag skämdes, berättar Makaev om förlusten. Alla litade på mig, trodde på mig, jag skämdes för att komma tillbaka till gymmet. Men jag var inte svag eller så, jag tänkte ”Nej jag måste träna hårdare,” jag måste vara bra på detta och detta. Sedan veckan efter så kom jag tillbaka, körde lite teknik, sedan i december så började jag träna fullt ut igen. 

Makaev ställs nu mot en något oberäknelig motståndare i Szumlas. En fighter som sällan går tiden ut och som verkar ha gott om överraskningar för sina motståndare. 

Det är dock ingen hemlighet att Makaev har de bästa möjliga förutsättningarna för en strålande och lyckad återkomst. Många av de bästa MMA-fighterna i Europa kallar Allstars för hem och Makaev menar att träningspassen på gymmet är svårare än det som väntar honom i buren. 

– Såklart kan jag också köra boxning med honom, jag är inte rädd för hans boxning. Jag kör med killar som Bilal [Tipsaev],(FCR-mästaren) Bernardo [Sopai], Felipe Lima, Guram Kutateladze, jag kör med de här killarna hela tiden, det kommer bli lättare för mig i buren. 

Makaevs träningskamrater har enbart gott att säga om honom. Han har ett gott hjärta, massvis med talang och ännu mer potential. FCR 14 kommer ge fansen en chans att se vad Makaev verkligen har att bjuda på. 

Vad har du för förväntningar på Baysangur Makaev mot Pawel Szumlas? 

ANNONS

Fler Nyheter