Connect with us

Exklusivt

Bilal Tipsaev: ”Om jag träffar rätt kan jag sänka honom”

Publicerat


Nyheter

Bilal Tipsaev: ”Om jag träffar rätt kan jag sänka honom”

Publicerat 18 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: FCR MMA/ Daniel Schälander

Under en längre tid har bantamviktaren Bilal Tipsaev (4-1-1) varit en av Allstars Training Centers mest spännande, stigande talanger – nu väntar den spanske mästaren Hecher Sosa (3-1) på Fight Club Rush (FCR) 14!

Sist Tipsaev tävlade var på FCR 13 där han tog sig an rivalen Glenn McVeigh i en laddad returmatch. Det första mötet var jämnt men i det andra uppvisade Tipsaev markant förbättrad striking och kammade hem en solklar seger via domslut. 

Efter att segern var säkrad sträckte Tipsaev ut en hand till sin forne rival och bjöd in McVeigh till att träna med honom på Allstars. Hittills har inviten inte antagits. 

– Vi hade några konversationer på instagram, berättar Tipsaev för Maximum Sports. Jag sa till honom: ”Du är alltid välkommen att träna här om du vill.” Du vet, i slutändan är det bara business, det är bara en match. Efter matchen har han sin familj, jag har min familj, så man måste vara trevlig och snäll, ingenting är personligt. 

Läs mer

”Jag kan ju slå också”

På pappret kan mötet med Sosa ses som en klassisk match mellan striker och grappler. Tipsaevs tidigare prestationer talar för det, och Sosa knockade Jonny Touma på fötterna i den första ronden i sin FCR-debut. 

Sedan Tipsaev börjat uppvisa sin ständigt förbättrade boxning är han dock säker på att han kan överraska på fötterna. 

– Min största styrka är ju brottning, men jag kan ju slå också, säger Tipsaev. Om jag träffar rätt kan jag sänka honom också, så vi får se vad som händer. 

Hittills har Tipsaev två raka segrar på domslut i FCR. Han tredje framträdande i organisationen kan dock mycket väl leverera hans mest explosiva prestation hittills. 

– Exakt, man ska inte bli förvånad [om jag kör knockoutstil], avslutar Tipsaev. 

Vem vinner: Bilal Tipsaev eller Hecher Sosa? 

ANNONS

Fler Nyheter