Connect with us

Svensk MMA

Explosiv mellanviktsmatch officiell för Wolf Fight Promotion 5!

Publicerat


Nyheter

Explosiv mellanviktsmatch officiell för Wolf Fight Promotion 5!

Publicerat 5 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Daniel Bergström Addis Saljevic

Wolf Fight Promotion (WFP) 5 kommer att bli den första MMA-galan att hållas i den småländska Kalmar. Nu har hemmafightern Daniel Bergström (0-2) bokats för ett möte med Örebro Fight Gyms Addis Saljevic (0-3). 

Matchen blev annonserad via WFP:s sociala medier. 

Galan äger rum på Kalmar Sporthall lördag den tionde december. Utöver de matcherna som hittills annonserats kommer dessutom Kalmarfightern och World Cup-vinnaren Josefine Modig att göra sin proffsdebut

Läs mer

Ingen av dem har gått tiden ut som proffs

Bergström har brunt bälte i BJJ med en stark grapplinggrund som representerar Apex Kalmar. Trots att han är en sansad familjefar är han mer än villig att kasta sig själv in i vilda slagväxlingar och grötiga krig.

Inom A-klass-MMA har han slagit Eddie Olsson och Josef Yilmaz med flera. Bergström ställdes mot Göteborgstalangen Christoffer Hillsjö i sin proffsdebut på WFP 2 och blev avslutad via knockout i den första ronden trots en bra inledning.

Därefter mötte han norrmannen Henrik Lie på Zone Pro League (ZPL) 2. Än en gång inledde Begrström starkt men fick slutligen klappa ut till en rear naked choke i den andra ronden.

Saljevic tävlade på Fight Club Rush 1 där han besegrade Albin Dejestam via domslut och har även representerat det svenska MMA-landslaget utomlands. Han gjorde sin proffsdebut mot ovannämnde Lie på ZPL 1 och förlorade via giljotin i den första ronden. 

Sedan dess har han även förlorat mot Robin Enontekiö och senast finske Kiril Andreev via avslut.

Wolf Fight Promotion 5: Tillfälligt matchkort 

  • (Proffs) Superlättvikt: Tobias Wallberg vs Tobias Söderberg
  • (proffs) Mellanvikt: Daniel Bergström vs Addis Saljevic
  • (A-klass) Mellanvikt: Deldar Qaso vs TBA 
  • (Proffs) Tungvikt: Ivan Dzuran vs TBA 
  • (A-klass) Fjädervikt: Mohammed Rahmani vs TBA 

ANNONS

Fler Nyheter